Recent Topics
TGMO in new Honda turbos?
by BTLew81. 10/18/18 11:26 PM
'02 Explorer Sport Trac: 302k mile update
by 14Accent. 10/18/18 10:43 PM
BMW 335 Quick Coolant Change
by antonmnster. 10/18/18 09:58 PM
190k miles
by Marco620. 10/18/18 09:56 PM
tire rotation/jack location
by mobilaltima. 10/18/18 09:23 PM
Apparently I'm not allowed to...
by BMWTurboDzl. 10/18/18 08:41 PM
2014 Cruze 2.0, AMSOIL DHD 7k miles 68k total
by Rat407. 10/18/18 08:32 PM
Stabilizer needed for 5-6 month storage?
by Quattro Pete. 10/18/18 08:29 PM
Clearance ST filter cut open
by barkingspider. 10/18/18 07:56 PM
0W20 Required for Jeep Auto Stop/Start
by harbor. 10/18/18 05:42 PM
School buses + Colder Temps = MPG Nosedive
by RayCJ. 10/18/18 05:20 PM
Meguiars Wax
by dslofti. 10/18/18 04:41 PM
New Ariens Snow Blower Advice
by gathermewool. 10/18/18 04:35 PM
Sunsong Power Steering Hoses
by The Critic. 10/18/18 04:10 PM
AC DELCO UPF64R ULTRA GOLD CUT OPEN
by 53' Stude. 10/18/18 03:42 PM
Newest Members
Whyssosseriouss, TNflash, The74impala, Ryan1122, ston123
66244 Registered Users
Who's Online Now
64 registered members (ammolab, 379KITTY, Ag76, Anduril, AzFireGuy79, 4 invisible), 1,280 guests, and 38 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics292,158
Posts4,875,112
Members66,244
Most Online2,494
Oct 17th, 2018
Donate to BITOG
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
‘09 2500 Chevy 6.0 gas—coding bad O2 sensors? #4720069
04/07/18 11:04 PM
04/07/18 11:04 PM
Joined: Sep 2011
Posts: 423
IL
lukejo Offline OP
lukejo  Offline OP
Joined: Sep 2011
Posts: 423
IL
Engine light came on this week. No change in how the truck runs or gas mileage as far as I can tell so far.
Just had time to run to AZ to have them check the code...it gave multiple codes...showing 2 of the O2 sensors as bad for bank 1 and bank 2 in multiple places.
(I have not disconnected the battery to reset, but it has been off and on at least 10 times since the check engine light first came on...also, gas cap was appropriately tight. 95k miles.)
So could I have two O2 sensors that went bad at the same time?
Could this be indicative of anything else going on?
If this is the case, and I have it repaired, what’s it going to cost me?

Re: ‘09 2500 Chevy 6.0 gas—coding bad O2 sensors? [Re: lukejo] #4720077
04/07/18 11:32 PM
04/07/18 11:32 PM
Joined: Sep 2011
Posts: 423
IL
lukejo Offline OP
lukejo  Offline OP
Joined: Sep 2011
Posts: 423
IL
Never mind...researching online, I see that I need the exact codes to even start diagnosing and even then, could be a wide range of possibilities.

Re: ‘09 2500 Chevy 6.0 gas—coding bad O2 sensors? [Re: lukejo] #4720350
04/08/18 09:30 AM
04/08/18 09:30 AM
Joined: Jan 2013
Posts: 1,920
Texas
WyrTwister Offline
WyrTwister  Offline
Joined: Jan 2013
Posts: 1,920
Texas
A few wild guesses . I think most O2 sensors now have electric heaters .

I would first check the fuses & see if any are blown . If so , visually check the wiring for damage . If damaged , I would unplug all of them , replace fuse / fuses U see if the fuses held . If so , I would check voltage at the connector of 1 & if voltage ( on the larger 2 wires ) is good , plug it back in . See if it blows the fuse again . Repeat for all of the sensors .

If no fuses have blown , I would clear codes and drive it .

Or , go to YouTube and look up South Main Auto channel . Look for a video of Eric O. testing O2 sensors .


Wyr
God bless

BOB IS THE OIL GUY® Powered by UBB.threads™