Recent Topics
2014 Durango ZF8 transmission fluid recommendation
by MoparMan12. 09/19/18 06:45 AM
Does Rear Heater Need to be On?
by Gebo. 09/19/18 05:04 AM
125 years.
by Silk. 09/19/18 12:38 AM
How a VW DSG Transmission works
by StevieC. 09/18/18 10:42 PM
Full Synthetic vs HM Full Synthetic
by SierraMan. 09/18/18 10:06 PM
Champion AGM batteries
by bbhero. 09/18/18 08:53 PM
General opinion about Cooper CS5 Ultra?
by dan_erickson. 09/18/18 08:37 PM
Rotella Online Rebate
by PumpPusher. 09/18/18 08:13 PM
Audi A4 vs Volkswagen CC...or good old Passat?
by KCJeep. 09/18/18 07:19 PM
GM 454 engine
by dirtymudder. 09/18/18 07:13 PM
High Performance Motorcycle oil...which one?
by Neiz15. 09/18/18 06:50 PM
Need help High Performance Motorcycle oil?
by Neiz15. 09/18/18 06:38 PM
MC FL-500S CUT OPEN
by 53' Stude. 09/18/18 05:15 PM
FORD FACTORY FILTER CUT OPEN
by 53' Stude. 09/18/18 05:06 PM
2019 Harley Davidson FXDR 114
by DuckRyder. 09/18/18 04:59 PM
USS Forrestal question
by cjcride. 09/18/18 03:52 PM
Breaker Box
by Throt. 09/18/18 03:00 PM
Honda metal fuel tank seam leak
by wing0. 09/18/18 02:49 PM
Newest Members
vortex64, 19074, Redright9, Clif67, scotstr
66011 Registered Users
Who's Online Now
65 registered members (Bailes1992, advocate, 1JCB, askani79705, 94astro, Blueskies123, 4 invisible), 1,186 guests, and 38 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics290,627
Posts4,847,659
Members66,011
Most Online3,590
Jan 24th, 2017
Donate to BITOG
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
03 Maxima won't charge. #4543212
10/14/17 01:38 PM
10/14/17 01:38 PM
Joined: Feb 2011
Posts: 6,718
Hudson, NH
LeakySeals Offline OP
LeakySeals  Offline OP
Joined: Feb 2011
Posts: 6,718
Hudson, NH
I can't get this 03 Maxima to charge. Battery, alternator have been replaced. What should I do next?


06 Escalade 6.0L LQ9 AWD 165k M1 5w30
03 Maxima 3.5L POS 152k ST HM 10w30
Re: 03 Maxima won't charge. [Re: LeakySeals] #4543220
10/14/17 01:48 PM
10/14/17 01:48 PM
Joined: Apr 2013
Posts: 2,326
The Northeast
mclasser Offline
mclasser  Offline
Joined: Apr 2013
Posts: 2,326
The Northeast
Where did you get the alternator from?

Are the batt terminals clean & tight?


2018 Hyundai Elantra VE -- 4K
2013 Honda Pilot EX-L 4WD -- 56K
2002 Honda Accord EX-L -- 211K

Re: 03 Maxima won't charge. [Re: mclasser] #4543223
10/14/17 01:50 PM
10/14/17 01:50 PM
Joined: Jan 2008
Posts: 10,661
OH
SatinSilver Offline
SatinSilver  Offline
Joined: Jan 2008
Posts: 10,661
OH
Here's the back story on the car:

https://bobistheoilguy.com/forums/ubbthreads.php/topics/4399094/Free_car!_03_Maxima_GLE_with_c#Post4399094

Re: 03 Maxima won't charge. [Re: SatinSilver] #4543305
10/14/17 03:32 PM
10/14/17 03:32 PM
Joined: Jan 2007
Posts: 17,501
Clovis, CA
Merkava_4 Offline
Merkava_4  Offline
Joined: Jan 2007
Posts: 17,501
Clovis, CA
Originally Posted By: SatinSilver
Here's the back story on the car:

https://bobistheoilguy.com/forums/ubbthreads.php/topics/4399094/Free_car!_03_Maxima_GLE_with_c#Post4399094


That battery tender junior don't look like a real battery charger. Looks more like an AC adapter.

Here's a real battery charger. A Schauer BH12


Re: 03 Maxima won't charge. [Re: LeakySeals] #4543513
10/14/17 07:44 PM
10/14/17 07:44 PM
Joined: Jun 2003
Posts: 33,071
ME
eljefino Offline
eljefino  Offline
Joined: Jun 2003
Posts: 33,071
ME
So, somehow the alternator isn't getting the message to make electricity.

I bet it's computer controlled.

You need to find wiring schematics to see how to energize the field coil in the alternator. Get some sort of jumper wire and force the alt to work 100%. Or pull the alternator you just put in and have it tested at a store.

From there we can work it out. You might be able to retrofit a 70's dodge external regulator for example.

Re: 03 Maxima won't charge. [Re: LeakySeals] #4544896
10/16/17 09:16 AM
10/16/17 09:16 AM
Joined: Feb 2011
Posts: 6,718
Hudson, NH
LeakySeals Offline OP
LeakySeals  Offline OP
Joined: Feb 2011
Posts: 6,718
Hudson, NH
The battery tender jr may be small and not look like much. But it works. Eventually. I'm assuming the replacement AZ alternator is ok. Because its the same issue that had me assuming alternator in the first place. Voltage not running, no key, 12.30v. Start up and idling, voltage takes a dip to 11-11.30v. So its not charging with a new alternator.

Its had an engine swap by PO. Could a missing ground cause an issue like this?


06 Escalade 6.0L LQ9 AWD 165k M1 5w30
03 Maxima 3.5L POS 152k ST HM 10w30

BOB IS THE OIL GUY® Powered by UBB.threads™