Recent Topics
Broken sway bar bolt
by HoosierJeeper - 03/29/20 04:00 PM
can I use it?
by avi1777 - 03/29/20 03:54 PM
Service Champ OF2222 75% OLM, unknown miles
by bullwinkle - 03/29/20 03:50 PM
Gas Buddy Question
by Wolfshead - 03/29/20 03:30 PM
Caliper piston boot
by painfx - 03/29/20 03:25 PM
Graphene the next detailing protection
by Mamala Bay - 03/29/20 02:17 PM
Anyone here a blacksmith?
by 53' Stude - 03/29/20 02:13 PM
Buying products made outside the USA
by 007 - 03/29/20 01:22 PM
Marine oils on sale at Canadian Tire
by Snagglefoot - 03/29/20 12:42 PM
0W16 instead of 0w20?
by Mter00s - 03/29/20 12:36 PM
XG10575 Walmart.com deal
by 762fermeandyou - 03/29/20 12:29 PM
Virgin ACDelco PF1245 cut and post
by nwjones18 - 03/29/20 11:49 AM
Oups, forgot oil cap...
by M119 - 03/29/20 11:46 AM
Recommendation for tuned BMW N55?
by RIPGermanCastrol - 03/29/20 11:15 AM
Electrician's Help With Circuit Breaker ?
by doitmyself - 03/29/20 11:07 AM
Get your physicals done people
by BeerCan - 03/29/20 08:41 AM
2004 Silverado
by mjk - 03/29/20 08:29 AM
Shimmy on the Hiwy
by Char Baby - 03/29/20 06:06 AM
10w40 over 5w30 diesel
by angryorc - 03/29/20 03:20 AM
Clover Overseeding.
by GumbyJarvis - 03/29/20 01:52 AM
Newest Members
yulichris, jeff58, jimmyturner, ChainsawGuy, jbr
71038 Registered Users
Who's Online Now
93 registered members (2K2AcuraTL, 01rangerxl, 007, 53' Stude, 2015_PSD, 12 invisible), 2,141 guests, and 19 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics303,322
Posts5,233,901
Members71,038
Most Online4,538
Jan 20th, 2020
Donate to BITOG
Print Thread
Hop To
Page 1 of 3 1 2 3
Question about Apple TV #5381862 03/21/20 07:59 AM
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
grampi Offline OP
OP Offline
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
My ATV is acting up...again...(or at least I'm blaming it on the ATV based on its history). Mine has the voice control on the remote. The voice control works on everything except You Tube. When I try to use on YT, it just puts the following message on the screen "sorry I can't help you find that here." The voice control worked with the YT app until recently. I tried unplugging the ATV for 15 seconds which didn't help, I deleted the YT app and downloaded a new one, which also didn't help. I went through all of the settings in the YT app, but I didn't see any options that would have any effect on this issue. I also went through all of the settings in the ATV and also didn't see anything in there that would address this issue. I also haven't changed any of the ATV settings, or any of the settings in any of the apps. One thing I refuse to do is to do a reset on the ATV...I did that once before and it was such a huge nightmare to get everything back up again, I swore if it had to be done again, I'd replace the ATV with a new streaming device. I like the ATV WHEN ITS WORKING PROPERLY, but it has a lot of annoying attributes that IMO, are unacceptable. Any suggestions on what I could do to resolve this issue would be appreciated...

Re: Question about Apple TV [Re: grampi] #5381872 03/21/20 08:11 AM
Joined: Mar 2011
Posts: 1,414
S
SLO_Town Offline
Offline
S
Joined: Mar 2011
Posts: 1,414
You are not operating your Apple TV device properly. You have to be in search mode for the voice command to work. My wife neglects doing this EVERY SINGLE TIME! Then it annoys her when I make it work in two seconds.

Scott

Edit: When in the Youtube app, make sure the control is on the magnifying glass.


03 BMW E46 330Ci ZSP (Euro Castrol 0W-30)
10 Honda Element SC (Castrol Magnatec 5W-30)
11 BMW E90 328i M-Sport (Pennzoil Euro 5W-40)
16 VW Passat VR6 3.6L SEL Premium (Euro Castrol 0W-40)
Re: Question about Apple TV [Re: SLO_Town] #5381882 03/21/20 08:19 AM
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
grampi Offline OP
OP Offline
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
Originally Posted by SLO_Town
You are not operating your Apple TV device properly. You have to be in search mode for the voice command to work. My wife neglects doing this EVERY SINGLE TIME! Then it annoys her when I make it work in two seconds.

Scott

Edit: When in the Youtube app, make sure the control is on the magnifying glass.

Nope, that's not it...I always make sure "search" is selected...still doesn't work...

Re: Question about Apple TV [Re: grampi] #5381886 03/21/20 08:22 AM
Joined: Mar 2011
Posts: 1,414
S
SLO_Town Offline
Offline
S
Joined: Mar 2011
Posts: 1,414
Originally Posted by grampi
Originally Posted by SLO_Town
You are not operating your Apple TV device properly. You have to be in search mode for the voice command to work. My wife neglects doing this EVERY SINGLE TIME! Then it annoys her when I make it work in two seconds.

Scott

Edit: When in the Youtube app, make sure the control is on the magnifying glass.

Nope, that's not it...I always make sure "search" is selected...still doesn't work...


Just confirming, not throwing stones. Your cursor should be in the search text box.

Scott


03 BMW E46 330Ci ZSP (Euro Castrol 0W-30)
10 Honda Element SC (Castrol Magnatec 5W-30)
11 BMW E90 328i M-Sport (Pennzoil Euro 5W-40)
16 VW Passat VR6 3.6L SEL Premium (Euro Castrol 0W-40)
Re: Question about Apple TV [Re: grampi] #5381941 03/21/20 09:20 AM
Joined: Dec 2012
Posts: 2,086
R
redhat Offline
Offline
R
Joined: Dec 2012
Posts: 2,086
You might want to try force closing the YouTube app and or checking for app updates. I've seen specifically YouTube and the YouTube TV where the app will be opened (after maybe idle for a day) and the app is semi-frozen.

And I will agree, it does sound as if the search target isn't in the YouTube Search Box as the message coming on screen at that point is then the Apple TV performing a global "device" search. Alternatively, you could probably tell it "ball joint repair on YouTube" and it would find it -- since you gave it a place to search from.


19 F150 2.7 - MCSB 5W-30, FL2062, 16k
17 Taurus Limited AWD - M1EP 5W-20, FL500S, 32k
84 JD 316 Repowered w/Vanguard 18
Re: Question about Apple TV [Re: SLO_Town] #5381985 03/21/20 10:22 AM
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
grampi Offline OP
OP Offline
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
Originally Posted by SLO_Town
Originally Posted by grampi
Originally Posted by SLO_Town
You are not operating your Apple TV device properly. You have to be in search mode for the voice command to work. My wife neglects doing this EVERY SINGLE TIME! Then it annoys her when I make it work in two seconds.

Scott

Edit: When in the Youtube app, make sure the control is on the magnifying glass.

Nope, that's not it...I always make sure "search" is selected...still doesn't work...


Just confirming, not throwing stones. Your cursor should be in the search text box.

Scott

The search screen opens, but the cursor can't be moved into the text box....

Last edited by grampi; 03/21/20 10:32 AM.
Re: Question about Apple TV [Re: grampi] #5382010 03/21/20 10:45 AM
Joined: Dec 2012
Posts: 2,086
R
redhat Offline
Offline
R
Joined: Dec 2012
Posts: 2,086
Your YouTube app is frozen. On your Apple remote, double click the TV logo button. The screen will change to show all currently running apps. Use the touch pad, left or right, to focus on the YouTube app. Once it is selected, swipe up on the touchpad to close the app. Then re-open YouTube. You should be able to get the cursor to the search box and use the voice search again.

Happens to me all the time, the YouTube app freezes.

Last edited by redhat; 03/21/20 10:45 AM.

19 F150 2.7 - MCSB 5W-30, FL2062, 16k
17 Taurus Limited AWD - M1EP 5W-20, FL500S, 32k
84 JD 316 Repowered w/Vanguard 18
Re: Question about Apple TV [Re: redhat] #5382047 03/21/20 11:26 AM
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
grampi Offline OP
OP Offline
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
Originally Posted by redhat
Your YouTube app is frozen. On your Apple remote, double click the TV logo button. The screen will change to show all currently running apps. Use the touch pad, left or right, to focus on the YouTube app. Once it is selected, swipe up on the touchpad to close the app. Then re-open YouTube. You should be able to get the cursor to the search box and use the voice search again.

Happens to me all the time, the YouTube app freezes.


I did this, still isn't working...

Re: Question about Apple TV [Re: grampi] #5382055 03/21/20 11:31 AM
Joined: Dec 2012
Posts: 2,086
R
redhat Offline
Offline
R
Joined: Dec 2012
Posts: 2,086
Try restarting your Apple TV.

https://support.apple.com/en-us/HT201836


19 F150 2.7 - MCSB 5W-30, FL2062, 16k
17 Taurus Limited AWD - M1EP 5W-20, FL500S, 32k
84 JD 316 Repowered w/Vanguard 18
Re: Question about Apple TV [Re: grampi] #5382309 03/21/20 05:11 PM
Joined: May 2015
Posts: 2,812
A
Alfred_B Offline
Offline
A
Joined: May 2015
Posts: 2,812
At this point all I can recommend is a Factory reset.

Re: Question about Apple TV [Re: grampi] #5382434 03/21/20 09:12 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
grampi Offline OP
OP Offline
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
Like I said earlier, I'm not restarting the ATV...it's way too much of PITA...I'll buy a fire stick before I do another restart...

Re: Question about Apple TV [Re: grampi] #5382603 03/22/20 04:54 AM
Joined: Mar 2017
Posts: 12,976
PimTac Offline
Offline
Joined: Mar 2017
Posts: 12,976
Are you restarting your Apple TV via the settings menu? I’ve never had a problem doing it that way.

Make sure you are up to date on the OS.


2017 Mazda CX5
Valvoline Advanced Synthetic 0w20
Roki OEM filter.
Re: Question about Apple TV [Re: PimTac] #5382634 03/22/20 07:19 AM
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
grampi Offline OP
OP Offline
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
Originally Posted by PimTac
Are you restarting your Apple TV via the settings menu? I’ve never had a problem doing it that way.

Make sure you are up to date on the OS.

Yes, that's the one that's a pita...I haven't checked for updates yet, I will do that and if updating doesn't fix it, I'm replacing it with a Fire Stick...

Re: Question about Apple TV [Re: grampi] #5383520 03/23/20 08:57 AM
Joined: Mar 2017
Posts: 12,976
PimTac Offline
Offline
Joined: Mar 2017
Posts: 12,976
Originally Posted by grampi
Originally Posted by PimTac
Are you restarting your Apple TV via the settings menu? I’ve never had a problem doing it that way.

Make sure you are up to date on the OS.

Yes, that's the one that's a pita...I haven't checked for updates yet, I will do that and if updating doesn't fix it, I'm replacing it with a Fire Stick...




If that is a pain then something is not right. Settings>System>Restart. The only other step is to click your remote afterwards so the system recognizes it.

Occasionally I have to restart because I watch shows through various apps and the sound from a previous show watched bleeds over with the new show. I haven’t figured that out yet but my guess is user error. A restart fixes it.


2017 Mazda CX5
Valvoline Advanced Synthetic 0w20
Roki OEM filter.
Re: Question about Apple TV [Re: PimTac] #5383813 03/23/20 03:09 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
grampi Offline OP
OP Offline
Joined: Oct 2006
Posts: 9,573
Originally Posted by PimTac
Originally Posted by grampi
Originally Posted by PimTac
Are you restarting your Apple TV via the settings menu? I’ve never had a problem doing it that way.

Make sure you are up to date on the OS.

Yes, that's the one that's a pita...I haven't checked for updates yet, I will do that and if updating doesn't fix it, I'm replacing it with a Fire Stick...




If that is a pain then something is not right. Settings>System>Restart. The only other step is to click your remote afterwards so the system recognizes it.

Occasionally I have to restart because I watch shows through various apps and the sound from a previous show watched bleeds over with the new show. I haven’t figured that out yet but my guess is user error. A restart fixes it.


I just did a restart on this thing a couple weeks ago and it was a royal PITA. I have to re-enter all of my login info for every app I use afterwards. It's just not worth the hassle. If I'm having to do restarts on this thing every two weeks just to keep it operating properly, then there's something wrong with it and it needs to be replaced anyway...I'm getting a Fire Stick...

Last edited by grampi; 03/23/20 03:10 PM.
Page 1 of 3 1 2 3
Previous Thread
Index
Next Thread

BOB IS THE OIL GUY® Powered by UBB.threads™