Recent Topics
Heavy Snow Predicted for Northeast Sat/Sun
by Donald. 01/17/19 08:34 PM
Pennzoil Ultra Plat 5w30 1.4L T Chevy Cruze 10k
by SubieBlue. 01/17/19 08:03 PM
Coated rotors
by supton. 01/17/19 07:51 PM
Good samaritan
by JLTD. 01/17/19 07:15 PM
Doing suspension work. Need alignment?
by HawkeyeScott. 01/17/19 05:45 PM
100mg CBD Cannabis Gel
by Al. 01/17/19 05:36 PM
Electric Car "Green Test"
by redbone3. 01/17/19 05:06 PM
Want to try a uoa
by Dylan1303. 01/17/19 04:56 PM
Happy Birthday, Betty White!
by eljefino. 01/17/19 04:20 PM
Fram Ultra for Ecoboost 2.7
by Purpfox. 01/17/19 04:10 PM
Idle Speed / 1998 Olds 88
by Mark72. 01/17/19 03:28 PM
Heat blanket for your oil filter!
by MrWideTires. 01/17/19 03:24 PM
Proper oil viscosities.
by Bullwinkle007. 01/17/19 03:20 PM
44$ for 5 gals of home heating oil treatment!
by Audios. 01/17/19 03:05 PM
Good job Hyundai!!!
by Andy636. 01/17/19 02:43 PM
PP 0W-20 vs PP HM 0W-20 - Difference in VI
by The Critic. 01/17/19 02:34 PM
Newest Members
Dickerson888, Frisky, polarisman340, jfradella, Bigyetti83
66964 Registered Users
Who's Online Now
129 registered members (4WD, 69Torino, AdditiveOCD, 2015_PSD, 2K2AcuraTL, 11 invisible), 1,707 guests, and 48 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics296,749
Posts4,958,204
Members66,964
Most Online2,577
Jan 14th, 2019
Donate to BITOG
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
BIOS losing settings #4712650
03/31/18 06:20 PM
03/31/18 06:20 PM
Joined: Nov 2008
Posts: 9,394
Phoenix
dishdude Online content OP
dishdude  Online Content OP
Joined: Nov 2008
Posts: 9,394
Phoenix
I'm working on an Acer B116 notebook that if it sits for awhile keeps losing the BIOS settings. It reverts back to UEFI, refuses to boot and the time goes back to 1/1/2014. Going into the BIOS and changing it to legacy boots it right up. I checked the CMOS battery and it's at 2.63v. but the label on it says 3.0v. Could this be my problem?


2018 Challenger SRT 392 PUP 0w-40 Wix 57899XP
2018 GTI
Re: BIOS losing settings [Re: dishdude] #4712653
03/31/18 06:22 PM
03/31/18 06:22 PM
Joined: Jun 2003
Posts: 33,776
ME
eljefino Online content
eljefino  Online Content
Joined: Jun 2003
Posts: 33,776
ME
yes

Re: BIOS losing settings [Re: dishdude] #4712677
03/31/18 07:00 PM
03/31/18 07:00 PM
Joined: Jan 2009
Posts: 6,566
New England
gathermewool Offline
gathermewool  Offline
Joined: Jan 2009
Posts: 6,566
New England
Change the battery.

Are you hearing a series of beeps from the MB? Thatís how my past MBís have let me know


'14 Forester XT FA20DIT (Cobb Stage 1)
Edge 0W-40 + FU filter (64,774 miles)
'15 Legacy FB25 (OEM Stage, uh, neg. 7?)
Edge 0W-20 + FU filter (40,803 miles)
Re: BIOS losing settings [Re: dishdude] #4712721
03/31/18 07:51 PM
03/31/18 07:51 PM
Joined: Nov 2008
Posts: 9,394
Phoenix
dishdude Online content OP
dishdude  Online Content OP
Joined: Nov 2008
Posts: 9,394
Phoenix
No beeps, ordered a new battery. I am a little puzzled - when I looked up the part number it's supposed to be rechargeable.


2018 Challenger SRT 392 PUP 0w-40 Wix 57899XP
2018 GTI
Re: BIOS losing settings [Re: dishdude] #4712726
03/31/18 08:00 PM
03/31/18 08:00 PM
Joined: Jan 2009
Posts: 6,566
New England
gathermewool Offline
gathermewool  Offline
Joined: Jan 2009
Posts: 6,566
New England
Are you sure you donít mean that you looked up the battery type? Never heard of a rechargeable CMOS battery.


'14 Forester XT FA20DIT (Cobb Stage 1)
Edge 0W-40 + FU filter (64,774 miles)
'15 Legacy FB25 (OEM Stage, uh, neg. 7?)
Edge 0W-20 + FU filter (40,803 miles)
Re: BIOS losing settings [Re: dishdude] #4712729
03/31/18 08:06 PM
03/31/18 08:06 PM
Joined: Nov 2008
Posts: 9,394
Phoenix
dishdude Online content OP
dishdude  Online Content OP
Joined: Nov 2008
Posts: 9,394
Phoenix
Might be the battery type. ML1220 is what it's marked.


2018 Challenger SRT 392 PUP 0w-40 Wix 57899XP
2018 GTI
Re: BIOS losing settings [Re: dishdude] #4712730
03/31/18 08:07 PM
03/31/18 08:07 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 3,212
Midwest, Illinois
beanoil Offline
beanoil  Offline
Joined: Oct 2004
Posts: 3,212
Midwest, Illinois
CMOS battery should be a medium button type, maybe a CR3032, not the battery pack that runs the laptop.


beanoil: Tough under heat, real dirty afterwards.
Re: BIOS losing settings [Re: dishdude] #4712732
03/31/18 08:14 PM
03/31/18 08:14 PM
Joined: Nov 2008
Posts: 9,394
Phoenix
dishdude Online content OP
dishdude  Online Content OP
Joined: Nov 2008
Posts: 9,394
Phoenix


The connector looks the same on the one I bought, but it's tough to tell if it's the same size. This one is tiny.


2018 Challenger SRT 392 PUP 0w-40 Wix 57899XP
2018 GTI
Re: BIOS losing settings [Re: dishdude] #4712915
04/01/18 05:23 AM
04/01/18 05:23 AM
Joined: Apr 2015
Posts: 424
Reunion Island
Superflan Offline
Superflan  Offline
Joined: Apr 2015
Posts: 424
Reunion Island
If the connector is different, cut the black heat shrink wrap and swap the cables on the tabs.


Peugeot Partner 1.9 D, 5W40 C3, 245000 Km, running on WVO
Wife's Mitsubishi Outlander PHEV, dealerís overfilled, 16000 Km

BOB IS THE OIL GUY® Powered by UBB.threads™