Recent Topics
Rotella 10W40
by jakewells
06/19/18 10:43 AM
Extend WiFi Range at the Laptop?
by clarkflower
06/19/18 10:40 AM
Silicone containing waxes
by mjoekingz28
06/19/18 09:44 AM
Matrix totaled
by circuitsmith
06/19/18 08:32 AM
Door rust problems
by Dave Sherman
06/19/18 07:51 AM
2016 Honda Civic problems
by dbias
06/19/18 07:39 AM
Royal purple 75-140 in a subaru rear
by 91camarosRS
06/19/18 07:32 AM
OCI. With short trips. Nissan 4 liter
by Gawardawg
06/19/18 06:52 AM
Approach Watching on the Beach @ St Maarten ...
by LoneRanger
06/19/18 06:41 AM
Honda Accord Needs Shocks; Front, Back, or Both?
by tc1446
06/19/18 05:50 AM
How much oil does your oil filter hold?
by Snagglefoot
06/19/18 05:44 AM
better day
by mx5miata
06/19/18 05:26 AM
BRAVO to Officer Wheeles......
by Sayjac
06/19/18 05:17 AM
People Watching ....Airport style.
by ZZman
06/19/18 04:24 AM
Subaru's at play...
by OneEyeJack
06/19/18 03:50 AM
Treating a 2003 Jetta
by llmercll
06/19/18 01:41 AM
Brakes not working - brake pedal sinks
by tookien
06/19/18 12:42 AM
Dave thinks I can make it 12--15k
by Marco620
06/19/18 12:26 AM
'05 Impala front wheel "squeal". Cost !
by Lee4212
06/19/18 12:16 AM
One Dollar Per Gallon?
by Y_K
06/18/18 11:53 PM
Newest Members
JustaDude, 3horseman, Firedog45, WtsTacoma01, Orion62
65265 Registered Users
Who's Online
91 registered (28oz, 2strokeNorthstar, advocate, Andy636, 853okg, 11 invisible), 1533 Guests and 43 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
65265 Members
67 Forums
285589 Topics
4765992 Posts

Max Online: 3590 @ 01/24/17 08:07 PM
Donate to BITOG
Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
#4655218 - 02/03/18 07:40 PM Heating issues
andrewp1998 Offline


Registered: 10/18/08
Posts: 853
Loc: MA USA
I went to my mech last week and he put new t stat( 2nd one) in and all was ok , topped of fluid and checked head gasket( no gasses), no issues for a week. Now its blowing cold air again after I get off the highway or before the highway. I got to check coolant later after it cools down. he bled the system too.

I'm frustrated with this whole thing and its been going on since November!
_________________________
2001 Honda civic HX vtecE- 5 spd,230k+

Top
#4655224 - 02/03/18 07:44 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
andrewp1998 Offline


Registered: 10/18/08
Posts: 853
Loc: MA USA
The lower hose was cold before new stat was put I but got hot after new one was put in?
_________________________
2001 Honda civic HX vtecE- 5 spd,230k+

Top
#4655232 - 02/03/18 07:50 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
mjk Offline


Registered: 02/15/11
Posts: 1233
Loc: Wishin' I was in Wi
Heater core plugged ?

Top
#4655243 - 02/03/18 07:58 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
HoosierJeeper Offline


Registered: 11/23/16
Posts: 1276
Loc: WI
What's the temp gauge showing?
_________________________
15 Jeep KL Limited V6: Formula Shell 5W20
07 LR3 SE V8: Maxlife 5W30
05 Jeep KJ Limited: PHM 5W30
96 Jeep XJ Country: STP HM 5W30 (winter)

Top
#4655252 - 02/03/18 08:03 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
andrewp1998 Offline


Registered: 10/18/08
Posts: 853
Loc: MA USA
Heater core he said is not plugged but may have to flush it, head gasket was changed last feb, new cap too. temp guage is ok.


Edited by andrewp1998 (02/03/18 08:09 PM)
_________________________
2001 Honda civic HX vtecE- 5 spd,230k+

Top
#4655256 - 02/03/18 08:08 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
andrewp1998 Offline


Registered: 10/18/08
Posts: 853
Loc: MA USA
Everything is almost new, rad was replaced Nov 2016.

same situation last couple months, 1 week goes by after I add coolant and it has problems again.


Edited by andrewp1998 (02/03/18 08:11 PM)
_________________________
2001 Honda civic HX vtecE- 5 spd,230k+

Top
#4655261 - 02/03/18 08:14 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
HoosierJeeper Offline


Registered: 11/23/16
Posts: 1276
Loc: WI
Does it blow heat in any circumstance?

Here's what I'm thinking...
No heat at all and up to normal engine temp = blend door issues
Heat comes and goes as a result of the engine cooling = tstat issue (use OEM!)
_________________________
15 Jeep KL Limited V6: Formula Shell 5W20
07 LR3 SE V8: Maxlife 5W30
05 Jeep KJ Limited: PHM 5W30
96 Jeep XJ Country: STP HM 5W30 (winter)

Top
#4655264 - 02/03/18 08:18 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
dishdude Offline


Registered: 11/14/08
Posts: 8732
Loc: Phoenix
Originally Posted By: andrewp1998
Everything is almost new, rad was replaced Nov 2016.

same situation last couple months, 1 week goes by after I add coolant and it has problems again.


If adding coolant fixes it for a week, you have a leak.
_________________________
2018 Challenger SRT

Top
#4655266 - 02/03/18 08:20 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
WobblyElvis Offline


Registered: 09/23/14
Posts: 1343
Loc: Toronto Canada
Start the car from cold. As it warms up, put your hand on the heater hoses going to the firewall. If they warm up, and you still have no heat, suspect the blend/air mixer door.

Top
#4655297 - 02/03/18 08:49 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
andrewp1998 Offline


Registered: 10/18/08
Posts: 853
Loc: MA USA
just checked coolant after 1 hr and 15 mins and level is fine, will check later when its totally cooled down. Tstat is oem
_________________________
2001 Honda civic HX vtecE- 5 spd,230k+

Top
#4655300 - 02/03/18 08:51 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
HoosierJeeper Offline


Registered: 11/23/16
Posts: 1276
Loc: WI
Low coolant causes bad heat. So you probably have a leak somewhere.
_________________________
15 Jeep KL Limited V6: Formula Shell 5W20
07 LR3 SE V8: Maxlife 5W30
05 Jeep KJ Limited: PHM 5W30
96 Jeep XJ Country: STP HM 5W30 (winter)

Top
#4655309 - 02/03/18 08:59 PM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
ARB1977 Offline


Registered: 06/12/05
Posts: 5167
Loc: North Texas
What about the air mix motor. My wife’s 08 CRV has that issue. The air mix motor fixed it.
_________________________
2015 Tacoma 4.0L 60K (as of 02/23/18)
Amsoil SS 0W30 / Toyota filter

2018 CRV 1.5L (as of 05/11/18)
Factory fill / Factory filter

Top
#4655311 - 02/03/18 09:02 PM Re: Heating issues [Re: ARB1977]
andrewp1998 Offline


Registered: 10/18/08
Posts: 853
Loc: MA USA
checked!
it works, goes back and forth


Edited by andrewp1998 (02/03/18 09:03 PM)
_________________________
2001 Honda civic HX vtecE- 5 spd,230k+

Top
#4655356 - 02/03/18 10:01 PM Re: Heating issues [Re: mjk]
irv Online   content


Registered: 10/08/06
Posts: 1058
Loc: Oshawa, Ont. Canada
Originally Posted By: mjk
Heater core plugged ?


My guess as well. Personally, I'd take it to a rad shop instead of just a garage.
_________________________
2017 Chevy Impala 3.6 Ltr.
2013 Ram Hemi Bighorn QC 4x4
PP and/or PUP for both vehicles.

Top
#4655536 - 02/04/18 07:37 AM Re: Heating issues [Re: andrewp1998]
muddawgs Offline


Registered: 01/14/05
Posts: 203
Loc: midwest
Gonna have to do some good investigating and see if the car is getting upto temp and the rad hoses are getting hot and the heater core hoses also. Physically grab those with your hand and see. Sounds like wide open tstat or air pocket in the heater core.

Top
Page 1 of 3 1 2 3 >