Recent Topics
hybrid ICE wear
by tigrpal
0 seconds ago
03' 2.3 Ford Focus / Dash light on steadly
by Oregoonian
3 minutes 58 seconds ago
Tundra vibration
by pda1122
12 minutes 5 seconds ago
Who says Corvettes are gas guzzlers?
by Patman
25 minutes 4 seconds ago
Mobile rebate question
by Snowball
26 minutes 7 seconds ago
Oil shear and 0w,5w,10w?
by Camprunner
Today at 05:42 PM
Looks like the Jeep needs axle bearings
by Nick1994
Today at 05:13 PM
Toyota OEM Cartridge Filter, Cut Open 12,669 Miles
by Nick1994
Today at 04:53 PM
S/C Range Rover, 5000kms 33 different oils UOA
by Vladiator
Today at 04:24 PM
Buying oil on price - Pricing Rant
by JHZR2
Today at 04:22 PM
Mix of 33 oils VOA
by Vladiator
Today at 04:19 PM
Sugar Binge Hangover ... :~/
by LoneRanger
Today at 04:18 PM
MagnaFlow 49253 Exhaust Header
by Ambition5253
Today at 04:14 PM
Difference between NGK BR6ES and BPR6ES ?!?
by webfors
Today at 04:08 PM
Griot's Garage Glass Polish leaving dried flakes
by mclasser
Today at 03:56 PM
Pennzoil Platinum 10W30
by turnbowm
Today at 03:55 PM
Adhesive for clay pot repair?
by callbay
Today at 03:40 PM
G35 rough start
by bowlofturtle
Today at 03:37 PM
Parts Master 67045 5K OCI Cut Open
by Ifixjetz1
Today at 03:03 PM
Best Subcompact Cars in the US & Global
by NewEnglander
Today at 02:41 PM
Newest Members
daylateetc, Kjammer, sonnyk, PWMDMD, usernameunknown
64820 Registered Users
Who's Online
110 registered (2009Edge, 2015_PSD, A310, 2007BMW335i, 123Saab, 14 invisible), 1701 Guests and 41 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
64820 Members
68 Forums
282151 Topics
4710644 Posts

Max Online: 3590 @ 01/24/17 08:07 PM
Donate to BITOG
Topic Options
#4559940 - 10/31/17 08:30 AM Traverse heat/defrost issues
MarkM66 Offline


Registered: 10/19/10
Posts: 1529
Loc: stl
'09 Traverse; have been having this problem intermittently. If I have the temp toward hot, it doesn't want to go back to cold, and vise versa. I have been getting it to change just by messing around with controls. Put blower on full blast, back and forth to hot/cold, etc. But this really should be fixed. From what I gather, it's a blend door actuator.

Now I'm having another issue: I can get heat out of the bottom vents, but not out the defrost vents. I believe this function is controlled by a different actuator.

Anyone else have this type of experience with one of these vehicles. Any tips on where to find these actuators? Going to try to look at it tonight.

Thanks

Top
#4559959 - 10/31/17 08:46 AM Re: Traverse heat/defrost issues [Re: MarkM66]
Iowegian Offline


Registered: 01/05/17
Posts: 273
Loc: Iowa
Might want to ask someone on the traverse forum?
I have great help on the Equinox forum.

http://www.traverseforum.com
_________________________
2011 Equinox, 2.4l
2009 Sienna, 3.5l

Top
#4559978 - 10/31/17 09:10 AM Re: Traverse heat/defrost issues [Re: MarkM66]
barkingspider Offline


Registered: 12/22/13
Posts: 1963
Loc: socal
You may need a new climate control panel and the definitely a new blend door actuator
_________________________
06 Cadillac Escalade Ext
17 Cadillac ATS (wife)
05 Toyota Camry (daughter)
11 GMC Canyon off-road (daily)

Top
#4561029 - 11/01/17 09:19 AM Re: Traverse heat/defrost issues [Re: MarkM66]
MarkM66 Offline


Registered: 10/19/10
Posts: 1529
Loc: stl
I did the HVAC resent and as of now everything is working properly. I pulled glove box, and saw both temp, and vent function actuators moving when they should be moving.

So hopefully they stay working...

GM reset:

https://sparkys-answers.com/2011/08/hvac-actuator-recalibration-procedure.html

Top