Recent Topics
2014 Mazda5 Valvoline Synpower 0W-20 7500 miles
by PWMDMD
06/22/18 10:54 PM
VOA Ravenol ECS 0W-20
by PWMDMD
06/22/18 10:47 PM
2020 mid-engine Corvette spy vid?!
by AZjeff
06/22/18 10:45 PM
'05 base impala. NO turn signals.FAST blinking.
by Lee4212
06/22/18 10:34 PM
Motul 15w-50, 5 Liter 4 Pack $19.42
by hatt
06/22/18 10:10 PM
High Lead Redline 5W40 thoughts? Ty
by Pajero
06/22/18 09:40 PM
Source of the Mighty Columbia River
by Snagglefoot
06/22/18 09:32 PM
Another thick/thin article to discuss
by JLTD
06/22/18 09:23 PM
Ethylene Glycol Long Life Coolant for KUBOTA
by pburchett
06/22/18 09:11 PM
Mobil 1 5W-30, 6,200 mi, 2017 2.3 EB Explorer
by Whimsey
06/22/18 08:48 PM
Chevron 10w-40, 97 Nissan Maxima, 3000 miles
by OilGeek91
06/22/18 08:36 PM
Old green antifreeze in garage storage is gelling
by JLawrence08648
06/22/18 08:32 PM
VWs at Pick n Pull
by Eric Smith
06/22/18 08:17 PM
Single Data Point: CK-4 destroys the flat tappet
by Gokhan
06/22/18 08:12 PM
Breaking in new short block
by Bub
06/22/18 07:00 PM
Should I buy a mill or a drill press?
by Vern_in_IL
06/22/18 06:32 PM
Weber Q300 Grill Parts Help
by gathermewool
06/22/18 05:24 PM
I Had To Tell Somebody- Banquet
by Zee09
06/22/18 05:13 PM
Xfinity mobile cell service
by jay929
06/22/18 04:37 PM
Fuse "failure"
by dlundblad
06/22/18 04:32 PM
Newest Members
azzid0906, OilGeek91, DRancher, Newuser, Varbill
65299 Registered Users
Who's Online
69 registered (4WD, aquariuscsm, 2015_PSD, ag_ghost, andyd, 92saturnsl2, 8 invisible), 1190 Guests and 35 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
65299 Members
67 Forums
285812 Topics
4769848 Posts

Max Online: 3590 @ 01/24/17 08:07 PM
Donate to BITOG
Topic Options
#4510319 - 09/07/17 07:16 PM F-350 Trailer Lights Stopped Working - Help
Miller88 Offline


Registered: 04/09/08
Posts: 12704
Loc: Onondaga County
So just had an issue pop up in the truck. Need to tow with it RIGHT NOW and can't get the trailer lights working. I don't want to , but I am close to just tapping into the tail lights to get it working ASAP.

It *did* work the last time I used it. It does not work now.

I have verified that the ground on both the 7 pin and the 4 pin are good. I am not getting power to either or the connector up in the frame. Also checked fuse 13 under the steering column and that is good.

Is there anywhere else I should be looking?

This is a 2001 F350 5.4 XL
_________________________
18 Forester 2.5I 6M
00 Jeep Cherokee
01 Ford F-350 XL 4x4 5M

Top
#4510335 - 09/07/17 07:39 PM Re: F-350 Trailer Lights Stopped Working - Help [Re: Miller88]
itguy08 Offline


Registered: 09/15/11
Posts: 3227
Loc: Somewhere
Do the brake lights work? Turn signals? Do you get any power on the other pins?



Maybe something got hungry and chewed or a ground became corroded...

Top
#4510347 - 09/07/17 07:47 PM Re: F-350 Trailer Lights Stopped Working - Help [Re: Miller88]
claluja Offline


Registered: 02/05/16
Posts: 254
Loc: MD
How many trailer lights do you have, and which ones aren't working? Are you saying you aren't getting any power at all to any of your truck mounted pins (if so, truck issue and not trailer . . .)?

What type trailer and how old is wiring? Does it get dipped in saltwater?

Most will say most problems are ground connections, but I've had many others.


Edited by claluja (09/07/17 07:50 PM)
_________________________
2014 F250 6.7L PSD
2006 Sequoia 4.7L
2005 E500 5.0L
1997 4Runner 3.4L

Top
#4510380 - 09/07/17 08:15 PM Re: F-350 Trailer Lights Stopped Working - Help [Re: Miller88]
A310 Offline


Registered: 04/16/15
Posts: 331
Loc: Kelowna, BC, Canada
Check fuse #42 in the power distribution box under the hood, 30 amp cartridge fuse. My truck is an 09 F350, but the 01 might be the same fuse for the running lights. Brake and turn signals work, but not the running lights then it most likely that fuse. Hope this helps.

Top
#4510382 - 09/07/17 08:17 PM Re: F-350 Trailer Lights Stopped Working - Help [Re: Miller88]
A310 Offline


Registered: 04/16/15
Posts: 331
Loc: Kelowna, BC, Canada
I should clarify that is for the trailer running lights.:)

Top
#4510417 - 09/07/17 08:57 PM Re: F-350 Trailer Lights Stopped Working - Help [Re: Miller88]
Miller88 Offline


Registered: 04/09/08
Posts: 12704
Loc: Onondaga County
Thanks! I didn't even know there was another set of fuses under the hood! Looks like 1,3,4 were blown out. Put those back in and hooked the trailer up and they blew right back out. But my camper trailer lights work and my magnetic lights work after replacing the fuses again. So looks like a wiring issue on the trailer!

I wasn't getting power to any of the lights on the connectors on the bumper or up on the frame. the ground did test good with a test light
_________________________
18 Forester 2.5I 6M
00 Jeep Cherokee
01 Ford F-350 XL 4x4 5M

Top
#4510605 - 09/08/17 07:14 AM Re: F-350 Trailer Lights Stopped Working - Help [Re: Miller88]
Miller88 Offline


Registered: 04/09/08
Posts: 12704
Loc: Onondaga County
Found the issue on the trailer. All 3 wires were shorted to the ground on the left fender. That would explain why I blew out the fuses on my truck and my friend's Suburban keeps blowing the taillight fuses.
_________________________
18 Forester 2.5I 6M
00 Jeep Cherokee
01 Ford F-350 XL 4x4 5M

Top