Recent Topics
Liqui Moly
by dawgn86. 09/21/18 02:10 PM
Valve issues
by kawie_guy. 09/21/18 01:54 PM
2018 Elantra SE
by wolf_06. 09/21/18 01:36 PM
Nasty looking oil filter
by atikovi. 09/21/18 12:43 PM
Laughing hard.
by StevieC. 09/21/18 12:26 PM
Apologies
by Drew99GT. 09/21/18 12:15 PM
Would Like the Manual Transmission to Make a Comeback?
by Speak2Mountain. 09/21/18 11:39 AM
Leaf Mulcher
by kwijibo. 09/21/18 11:32 AM
Pizza dough too crusty
by zorobabel. 09/21/18 11:26 AM
Lubegard Red or Platinum
by diyjake. 09/21/18 11:01 AM
Storing Car Outside
by Delta. 09/21/18 10:47 AM
Looking at a cheap commuter!
by ryan2022. 09/21/18 09:46 AM
Does Your 3.5EB Make Oil
by Gene K. 09/21/18 09:07 AM
F150 Front Differential
by hatt. 09/21/18 08:45 AM
EU version of Subaru 2.5 FB engine
by IMPALA08. 09/21/18 08:40 AM
New “rules” changing your choice of car?
by daves87rs. 09/21/18 06:04 AM
WIX51334XP Oil Filters
by CB900F2. 09/21/18 05:14 AM
Signal Oil Company radio advertising
by 21Rouge. 09/21/18 04:07 AM
Newest Members
ScottRousell, Direct_Rejection, donatom, Sylent_Snyper, Ajizzle
66034 Registered Users
Who's Online Now
118 registered members (4runner, andyd, 94astro, 379KITTY, 853okg, 16 invisible), 1,769 guests, and 44 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics290,768
Posts4,850,018
Members66,034
Most Online3,590
Jan 24th, 2017
Donate to BITOG
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
Ok, I may have a problem! #4480546
08/06/17 08:30 AM
08/06/17 08:30 AM
Joined: Apr 2011
Posts: 1,563
Ankeny, IA
renegade_987 Offline OP
renegade_987  Offline OP
Joined: Apr 2011
Posts: 1,563
Ankeny, IA
Alright guys, so I was out at a drapstrip tonight until about 11:30 or so. On our way out, my buddy called to let me know that my taillights weren't working except when I brake. Upon checking here's the situation. When I turn my lights on (Non-auto headlights) My headlights and rear license plate lights work fine. Taillights do not work at all if I don't press the brake. When braking, taillights work fine. Blinkers work, hazards work, but not normal taillights for just driving down the road. No interior lights work either. I do have the bulb warning light illuminated on my dash. This was turned on Friday, so I'm assuming I haven't had taillights since then. It turned on after I disconnected my rear seat interior lights (Did this while removing headliner to remove shark fin antenna for roof wrap) I did unplug the lights with the battery connected. I did plug the rear interior lights back in but no activity. I'm praying its just a fuse (its 1 AM here and I wanna sleep) since I'm 200 miles from home and don't have a ton of tools to work with. Thanks in advance! 2015 VW Jetta 1.8t

Re: Ok, I may have a problem! [Re: renegade_987] #4480549
08/06/17 08:33 AM
08/06/17 08:33 AM
Joined: Mar 2004
Posts: 20,758
Upstate NY
Donald Offline
Donald  Offline
Joined: Mar 2004
Posts: 20,758
Upstate NY
Fuse or ground.


2015 Subaru Forester 2.5 engine/CVT
2015 Ford F250 w/Powerstroke
2016 Subaru Crosstrek CVT (wife's)
Re: Ok, I may have a problem! [Re: renegade_987] #4480555
08/06/17 08:35 AM
08/06/17 08:35 AM
Joined: Dec 2004
Posts: 1,016
Florida /Texas
Mackelroy Offline
Mackelroy  Offline
Joined: Dec 2004
Posts: 1,016
Florida /Texas
Those are normally dual filament bulbs , pretty cheap to test a new bulb. Both filiments have to be good to work correctly.

Last edited by Mackelroy; 08/06/17 08:36 AM.
Re: Ok, I may have a problem! [Re: renegade_987] #4480605
08/06/17 09:36 AM
08/06/17 09:36 AM
Joined: Jun 2011
Posts: 722
Kansas City, MO
yesthatsteve Offline
yesthatsteve  Offline
Joined: Jun 2011
Posts: 722
Kansas City, MO
In many cars, the dash lights and tail lights run on the same fuse. It's a safety precaution, so that you'll notice not having dash lights at night and be inclined to do something about it. Identify the fuse and change it.


'13 LaCrosse eAssist, 50000+ miles | Magnatec 5w30 & Fram EG
'11 Accord I4 Sedan, 95000+ miles | Mobil1 0w20 & Fram EG
Re: Ok, I may have a problem! [Re: yesthatsteve] #4480614
08/06/17 09:44 AM
08/06/17 09:44 AM
Joined: Dec 2016
Posts: 6,226
Waco, TX
Linctex Offline
Linctex  Offline
Joined: Dec 2016
Posts: 6,226
Waco, TX
Originally Posted By: yesthatsteve
It's a safety precaution, so that you'll notice not having dash lights at night and be inclined to do something about it. Identify the fuse and change it.


Yes, same here. Discovered this when my trailer tail light wire shorted to the frame.


"The evidence demands a verdict".
(Re:VOA)"it's nearly impossible to actually know the particular additives that are in there at what concentrations."
Re: Ok, I may have a problem! [Re: Mackelroy] #4480624
08/06/17 09:58 AM
08/06/17 09:58 AM
Joined: Jan 2008
Posts: 3,972
Guilford, CT
exranger06 Offline
exranger06  Offline
Joined: Jan 2008
Posts: 3,972
Guilford, CT
Originally Posted By: Mackelroy
Those are normally dual filament bulbs , pretty cheap to test a new bulb. Both filiments have to be good to work correctly.

^^This. Many times just one filament burns out, while the other filament keeps working. Just because the brake/turn signal filament still works, doesn't mean the bulb is good. The taillight filament is probably burned out in both of them.


2006 Ford Ranger Sport
1992 Honda Accord EX
2004 Honda CR-V LX
1994 Ford Bronco XLT (project)
2011 Cadillac Escalade ESV (wife's)
Re: Ok, I may have a problem! [Re: renegade_987] #4480636
08/06/17 10:19 AM
08/06/17 10:19 AM
Joined: Sep 2015
Posts: 5,851
Kalifornia Kollective
BrocLuno Online content
BrocLuno  Online Content
Joined: Sep 2015
Posts: 5,851
Kalifornia Kollective
^^ This ...


Formerly in marine engineering. In an earlier life I owned my own petroleum tank truck, and hauled for the majors and independent's.
Re: Ok, I may have a problem! [Re: renegade_987] #4480742
08/06/17 12:26 PM
08/06/17 12:26 PM
Joined: Apr 2011
Posts: 1,563
Ankeny, IA
renegade_987 Offline OP
renegade_987  Offline OP
Joined: Apr 2011
Posts: 1,563
Ankeny, IA
Ok, so put new fuse in, it blew as soon as I turned the lights on. Tried a few and they each blew. Where should I go next?


2015 VW Jetta 1.8t - Pennzoil Euro/VW OEM
2004 F150 - Valvoline WB/Motorcraft
2008 HHR - Mobil 1 / WIX
2005 500 - Citgo Synthetic/Fram XG

Re: Ok, I may have a problem! [Re: renegade_987] #4480752
08/06/17 12:36 PM
08/06/17 12:36 PM
Joined: May 2012
Posts: 1,400
Georgia
AVB Offline
AVB  Offline
Joined: May 2012
Posts: 1,400
Georgia
to sleep. drive home in the daylight.

Re: Ok, I may have a problem! [Re: renegade_987] #4480767
08/06/17 12:47 PM
08/06/17 12:47 PM
Joined: Sep 2015
Posts: 1,525
USA
mk378 Offline
mk378  Offline
Joined: Sep 2015
Posts: 1,525
USA
There is a wire shorted to ground somewhere. Start by looking at the wires you disturbed. If you unscrewed a piece of trim you may have accidentally driven the screw through the harness when putting it back.

Last edited by mk378; 08/06/17 12:47 PM.
Re: Ok, I may have a problem! [Re: mk378] #4480797
08/06/17 01:09 PM
08/06/17 01:09 PM
Joined: May 2015
Posts: 964
Missouri
gabriel9766 Offline
gabriel9766  Offline
Joined: May 2015
Posts: 964
Missouri
Take the car to the dealer if u are still under B2B warranty.


2015 Malibu LT 2.5L PPPP 0w20 46.1K
2007 Escape XLT 3.0L 5Q STHM 5w30/1Q MC full syn 5W20 115K
2010 Fusion SE 2.5L MC 0w20 110K
2008 Escape XLT 2.3L MC 5w30 187K
2007 Fusion SE 2.3L- 172K
Re: Ok, I may have a problem! [Re: renegade_987] #4481128
08/06/17 06:54 PM
08/06/17 06:54 PM
Joined: Jun 2011
Posts: 1,755
Crawfordville FL
SilverFusion2010 Offline
SilverFusion2010  Offline
Joined: Jun 2011
Posts: 1,755
Crawfordville FL
Follow your power wire from the fuse box all the way to the tail lights. It's pinched or scraped somewhere.


2010 Ford Fusion SE 3.0L V6, 178k miles M1 HM 10w-30

BOB IS THE OIL GUY® Powered by UBB.threads™