Recent Topics
Service champ filter CUT OPEN
by 53' Stude. 09/25/18 05:05 PM
Pressure washer pump life just 23 hours?
by HawkeyeScott. 09/25/18 05:01 PM
STP S 10590 CUT OPEN
by 53' Stude. 09/25/18 05:00 PM
2003 BMW M5-Unknown oil 2500 mi
by Audios. 09/25/18 04:54 PM
FRAM ULTRA XG 3593A CUT OPEN
by 53' Stude. 09/25/18 04:51 PM
MG 201-7, 7,500 MILES CUT OPEN
by 53' Stude. 09/25/18 04:44 PM
MG 301-1, 10,800 miles CUT OPEN
by 53' Stude. 09/25/18 04:34 PM
Anyone regret their cordless electric OPE?
by dlundblad. 09/25/18 04:21 PM
Which Performance Filter?
by rooflessVW. 09/25/18 03:33 PM
Optimal Compression Ratio for 91 Octane Fuel
by NICAT. 09/25/18 02:01 PM
Anyone used Amsoil DZF 0w40 ?
by ofelas. 09/25/18 01:33 PM
No more Turo - What now?
by dogememe. 09/25/18 01:08 PM
Military small arms ammo
by Camprunner. 09/25/18 12:03 PM
Pennzoil must not be selling , OR ?
by Kjmack. 09/25/18 11:51 AM
New black car, light swirls and water spots
by Redright9. 09/25/18 11:37 AM
Rust Belt vs Sun Belt cars
by ZZman. 09/25/18 11:33 AM
Enginer rebuilder's view of GDI intake issues
by Brigadier. 09/25/18 11:09 AM
Oil for '84 Caddy w/HT-4100
by StillLearning. 09/25/18 10:41 AM
Newest Members
Pat_Roberts, Peppz, Jfa02, ibsfusion, Fearcat707
66070 Registered Users
Who's Online Now
108 registered members (ArazelEternal, Ablebody, 2010Civic, 2013ecof150, Aero540T, 53' Stude, 11 invisible), 1,487 guests, and 41 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums67
Topics291,006
Posts4,854,253
Members66,070
Most Online3,590
Jan 24th, 2017
Donate to BITOG
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
Page 1 of 2 1 2
Problem with 2013 VW Passat #4477567
08/02/17 04:14 PM
08/02/17 04:14 PM
Joined: Jan 2006
Posts: 992
Md, USA
montero1 Offline OP
montero1  Offline OP
Joined: Jan 2006
Posts: 992
Md, USA
Car dies in traffic and battery light comes on but restarts..... German mechanic says he can't find any codes, can't replicate the problem and that the battery and alternator are fine... could it be that the battery has a short? I'm thinking she should replace it anyway it's probably 5 years.


'07 Z4 3.0 SI
'08 GL1800
'10 Jeep Rubicon
'10 Corvette
'13 V-Star 1300 Deluxe (Hers)
'13 VFR1200F
'16 Harley Electra Glide Limited
'18 GMC Canyon Denali (Hers)
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: montero1] #4477572
08/02/17 04:21 PM
08/02/17 04:21 PM
Joined: Mar 2013
Posts: 4,787
The Midwest
skyactiv Online content
skyactiv  Online Content
Joined: Mar 2013
Posts: 4,787
The Midwest
If the battery is 5 years old, I'd go ahead and replace it. Report back when and if it gets fixed and what the culprit was. Far too many of these threads never have the OP come back and tell the fix.


Wife: 15' Audi A4 quattro 6 speed manual
Me: 13' VW GTI 3 door 6 speed manual
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: montero1] #4477573
08/02/17 04:22 PM
08/02/17 04:22 PM
Joined: Mar 2012
Posts: 1,288
San Antonio, TX
E150GT Online content
E150GT  Online Content
Joined: Mar 2012
Posts: 1,288
San Antonio, TX
I dont know about your car but the battery light comes on in mine when the car stalls. Not because the battery is bad but because the ignition is on and the car is off.


1984 Mercedes-Benz 300SD - 100k
1995 F150 XL 4.9 reg cab 5MT - 251k 5w30
2016 Mazda6 Touring 6MT - 57k 10w30
2006 Buick Lucerne CXL 3.8 31k 5w30
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: skyactiv] #4477581
08/02/17 04:38 PM
08/02/17 04:38 PM
Joined: Feb 2016
Posts: 146
NY
fcjeep Offline
fcjeep  Offline
Joined: Feb 2016
Posts: 146
NY
Originally Posted By: skyactiv
.........Report back when and if it gets fixed and what the culprit was. Far too many of these threads never have the OP come back and tell the fix.


Agreed 100%. Inconsiderate in my opinion!


2006 Jeep GC 4.7L, Died @ 153059 mi frown
2008 Xterra 4.0L, 104500 mi
2016 Jeep GC 3.6L, 19100 mi
2017 Benz C300 14000 mi
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: montero1] #4477585
08/02/17 04:47 PM
08/02/17 04:47 PM
Joined: Jan 2006
Posts: 992
Md, USA
montero1 Offline OP
montero1  Offline OP
Joined: Jan 2006
Posts: 992
Md, USA
Just battery light, and it doesn't start back up for 10-15 seconds, like its dead. No power. Not like stalling and all of the lights are on.


'07 Z4 3.0 SI
'08 GL1800
'10 Jeep Rubicon
'10 Corvette
'13 V-Star 1300 Deluxe (Hers)
'13 VFR1200F
'16 Harley Electra Glide Limited
'18 GMC Canyon Denali (Hers)
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: montero1] #4477605
08/02/17 05:12 PM
08/02/17 05:12 PM
Joined: Sep 2015
Posts: 1,531
USA
mk378 Offline
mk378  Offline
Joined: Sep 2015
Posts: 1,531
USA
The oil light should also come on whenever key on engine not running, unless of course it has a gauge.

Sounds like a main circuit is being lost. Start the engine and go around and bang on all the fuse / relay boxes.

Last edited by mk378; 08/02/17 05:13 PM.
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: montero1] #4477632
08/02/17 05:47 PM
08/02/17 05:47 PM
Joined: Mar 2017
Posts: 5,484
Gone
PimTac Offline
PimTac  Offline
Joined: Mar 2017
Posts: 5,484
Gone
Ground?




Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: montero1] #4477640
08/02/17 06:00 PM
08/02/17 06:00 PM
Joined: Dec 2011
Posts: 4,759
North Carolina
rooflessVW Online content
rooflessVW  Online Content
Joined: Dec 2011
Posts: 4,759
North Carolina
Which engine/transmission?


"Zed's dead baby, Zed's dead."
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: montero1] #4477644
08/02/17 06:11 PM
08/02/17 06:11 PM
Joined: Oct 2011
Posts: 498
maple ridge, bc
2004tdigls Offline
2004tdigls  Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 498
maple ridge, bc
cam or crank position sensors, replace both they are a common fault but will not create codes

Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: fcjeep] #4477709
08/02/17 07:37 PM
08/02/17 07:37 PM
Joined: Feb 2014
Posts: 2,491
Canada
Lolvoguy Offline
Lolvoguy  Offline
Joined: Feb 2014
Posts: 2,491
Canada
Originally Posted By: fcjeep
Originally Posted By: skyactiv
.........Report back when and if it gets fixed and what the culprit was. Far too many of these threads never have the OP come back and tell the fix.


Agreed 100%. Inconsiderate in my opinion!


approved


06 Lexus IS350- Wife
88 BMW 325is- Mistress
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: montero1] #4477713
08/02/17 07:39 PM
08/02/17 07:39 PM
Joined: Jun 2017
Posts: 209
NY
DdDd Offline
DdDd  Offline
Joined: Jun 2017
Posts: 209
NY
It's a VW. Ask any owner why they traded theirs in... electrical issues always.

Try the new battery. Check the grounds for corrosion. If neither, trade and never get anoter VW/Audi product again. Unless it's on lease.

Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: DdDd] #4477753
08/02/17 08:21 PM
08/02/17 08:21 PM
Joined: May 2014
Posts: 1,234
Minnesota
philipp10 Offline
philipp10  Offline
Joined: May 2014
Posts: 1,234
Minnesota
Originally Posted By: DdDd
It's a VW. Ask any owner why they traded theirs in... electrical issues always.

Try the new battery. Check the grounds for corrosion. If neither, trade and never get anoter VW/Audi product again. Unless it's on lease.


hehe...so true. What is it with the Germans and poor electronics....

Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: philipp10] #4477806
08/02/17 09:22 PM
08/02/17 09:22 PM
Joined: Feb 2014
Posts: 2,491
Canada
Lolvoguy Offline
Lolvoguy  Offline
Joined: Feb 2014
Posts: 2,491
Canada
Originally Posted By: philipp10
Originally Posted By: DdDd
It's a VW. Ask any owner why they traded theirs in... electrical issues always.

Try the new battery. Check the grounds for corrosion. If neither, trade and never get anoter VW/Audi product again. Unless it's on lease.


hehe...so true. What is it with the Germans and poor electronics....


My bmw has been far more reliable electrically than any car ive owned
shrug


06 Lexus IS350- Wife
88 BMW 325is- Mistress
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: montero1] #4477879
08/02/17 11:25 PM
08/02/17 11:25 PM
Joined: Jan 2006
Posts: 992
Md, USA
montero1 Offline OP
montero1  Offline OP
Joined: Jan 2006
Posts: 992
Md, USA
We'll try the battery and see how that works, Thanks. It seems to happen only once every couple weeks while sitting in traffic on a 30 mile each way commute, that is 85% highway.


'07 Z4 3.0 SI
'08 GL1800
'10 Jeep Rubicon
'10 Corvette
'13 V-Star 1300 Deluxe (Hers)
'13 VFR1200F
'16 Harley Electra Glide Limited
'18 GMC Canyon Denali (Hers)
Re: Problem with 2013 VW Passat [Re: Lolvoguy] #4477881
08/02/17 11:30 PM
08/02/17 11:30 PM
Joined: Feb 2013
Posts: 10,719
Phoenix, AZ
Nick1994 Offline
Nick1994  Offline
Joined: Feb 2013
Posts: 10,719
Phoenix, AZ
Originally Posted By: Lolvoguy
Originally Posted By: philipp10
Originally Posted By: DdDd
It's a VW. Ask any owner why they traded theirs in... electrical issues always.

Try the new battery. Check the grounds for corrosion. If neither, trade and never get anoter VW/Audi product again. Unless it's on lease.


hehe...so true. What is it with the Germans and poor electronics....


My bmw has been far more reliable electrically than any car ive owned
shrug
crackmeup Your BMW is so old it's practically a Flinstone-mobile


2015 Hyundai Sonata 2.4L 84k Mobil 1 AFE 0w30 & OEM
2000 Toyota Camry 2.2L 230k Valvoline 5w30 & Fram Ultra
1996 Jeep Cherokee 4.0L 147k Mobil 1 HM 10w40 & Fram Ultra
Page 1 of 2 1 2

BOB IS THE OIL GUY® Powered by UBB.threads™