Recent Topics
PEAK Full Synthetic -- Anyone Try It ??
by johnnyz73
06/18/18 07:40 PM
Why high resale value on Jeeps if frames rust out?
by Vern_in_IL
06/18/18 06:48 PM
Wearever Silver Semi-Metallic Brake Pads- Break In
by ET16
06/18/18 06:37 PM
Where to Buy Motul Oil in Stores?
by Hot_Ajax
06/18/18 06:13 PM
2011 Chevy equinox overheating
by hardcore302
06/18/18 06:00 PM
Are my rotors warped?
by Dylan1303
06/18/18 05:44 PM
Ultimate Fast Finish on sale at CDN tire.
by irv
06/18/18 05:23 PM
96 Civic 5w20 Castrol GTX Ultraclean UOA
by researcher
06/18/18 04:52 PM
VOA Castrol Magnatec D1G2, 5w30
by researcher
06/18/18 04:38 PM
Unused dented silicone Fram PH8316 cut open
by slacktide_bitog
06/18/18 04:28 PM
Bring back Merkava_4
by mjoekingz28
06/18/18 04:28 PM
Same grade with differing low start temps
by mjoekingz28
06/18/18 04:24 PM
Self defense
by Camprunner
06/18/18 03:13 PM
Any apple experts here?
by maverickfhs
06/18/18 02:50 PM
Cost-no-object 75W-90 GL-5 for a differential?
by d00df00d
06/18/18 02:34 PM
Pittsburgh Dad, this guy is a trip
by Rat407
06/18/18 02:06 PM
14 Jeep GC 5.7, PP 5w20 & 0w20
by Vigg
06/18/18 01:52 PM
Sell me on a SSD drive...........
by ZZman
06/18/18 01:07 PM
need some ideas on my issue
by matrass
06/18/18 12:36 PM
Put Pennzoil Platinum Euro L in a Honda.
by dunlop0078
06/18/18 12:36 PM
Newest Members
3horseman, Firedog45, WtsTacoma01, Orion62, Revd
65264 Registered Users
Who's Online
83 registered (2004tdigls, 2015_PSD, ArrestMeRedZ, ARB1977, 08z06, 4WD, 7 invisible), 1640 Guests and 47 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
65264 Members
67 Forums
285539 Topics
4765408 Posts

Max Online: 3590 @ 01/24/17 08:07 PM
Donate to BITOG
Topic Options
#4473393 - 07/28/17 08:58 PM Remote start works like garbage?
buck91 Offline


Registered: 04/17/12
Posts: 2449
Loc: West Michigan
SO on the wife's 2014 Explorer she has a factory remote start, unfortunately it stopped functioning very well last winter. Still tries to start but just clicks out like a dead battery. When starting normally it starts just fine. Battery is well charged and no issues with the "wonderful" Ford battery life monitor (yet).

Any thoughts?
_________________________
2011 F150 4x4 5.0L
1996 Mustang GT 5spd/ragtop

Top
#4473400 - 07/28/17 09:06 PM Re: Remote start works like garbage? [Re: buck91]
bdcardinal Offline


Registered: 06/03/05
Posts: 10979
Loc: Santa Barbara, CA
Replace the batteries in the remote.
_________________________
2014 Ford Mustang GT Track Pack
1995 Ford Mustang GT

Ford/Mazda Parts Counter
NRA Benefactor Member
Opinions expressed are my own.

Top
#4473406 - 07/28/17 09:12 PM Re: Remote start works like garbage? [Re: bdcardinal]
buck91 Offline


Registered: 04/17/12
Posts: 2449
Loc: West Michigan
Originally Posted By: bdcardinal
Replace the batteries in the remote.


Why? Its the OE FOB and otherwise functions flawlessly with normal range?
_________________________
2011 F150 4x4 5.0L
1996 Mustang GT 5spd/ragtop

Top
#4473413 - 07/28/17 09:15 PM Re: Remote start works like garbage? [Re: buck91]
bdcardinal Offline


Registered: 06/03/05
Posts: 10979
Loc: Santa Barbara, CA
We replace a ton and it seems the first thing that goes out on the fobs when the batteries are getting weak is remote start. I am assuming this is a push button start vehicle? If so you got a good life out of the batteries, they usually only last about 2 years. Yours might have one battery, some of the fobs have 2.
_________________________
2014 Ford Mustang GT Track Pack
1995 Ford Mustang GT

Ford/Mazda Parts Counter
NRA Benefactor Member
Opinions expressed are my own.

Top
#4473414 - 07/28/17 09:17 PM Re: Remote start works like garbage? [Re: buck91]
buck91 Offline


Registered: 04/17/12
Posts: 2449
Loc: West Michigan
Copy that, thanks for the insight!
_________________________
2011 F150 4x4 5.0L
1996 Mustang GT 5spd/ragtop

Top
#4512296 - 09/10/17 12:43 PM Re: Remote start works like garbage? [Re: buck91]
buck91 Offline


Registered: 04/17/12
Posts: 2449
Loc: West Michigan
Just a little update. Replaced the remote batteries with no change. Supposed to hit the lock button once then remote start button twice to use... Well, instead of starting the car just flashes the lights and horns the horn once (like I hit the lock button again). Does with with both remotes. One with "old" batteries and one with new.
_________________________
2011 F150 4x4 5.0L
1996 Mustang GT 5spd/ragtop

Top
#4512345 - 09/10/17 01:43 PM Re: Remote start works like garbage? [Re: buck91]
buck91 Offline


Registered: 04/17/12
Posts: 2449
Loc: West Michigan
Originally Posted By: buck91
Just a little update. Replaced the remote batteries with no change. Supposed to hit the lock button once then remote start button twice to use... Well, instead of starting the car just flashes the lights and horns the horn once (like I hit the lock button again). Does with with both remotes. One with "old" batteries and one with new.


So yeah. Check engine light was on. Temporarily cleared and and RS start worked fine. Guess I better hunt down this EVAP leak crazy
_________________________
2011 F150 4x4 5.0L
1996 Mustang GT 5spd/ragtop

Top