Pennzoil - SN Plus and 0W-16 Q&A

Click here to participate in the Pennzoil Q&A

Recent Topics
Disabling Autoplay on Panasonic TV YouTube App
by john_pifer
03/17/18 12:56 PM
old Mazda V6 timing belt change - photos
by Number_35
03/17/18 12:51 PM
Any amateur (HAM) radio folks here?
by Deltona_Dave
03/17/18 12:42 PM
Cancer in dogs after ACL repair
by Donald
03/17/18 12:38 PM
M1 10W30 2015 Silverado 5.3L
by Realtech214
03/17/18 12:36 PM
How to do a piston soak correctly?
by marantz_fan
03/17/18 11:56 AM
Pennzoil Pure Plus EU 0W-40 question
by mctmatt
03/17/18 11:15 AM
2016 Chrysler Town and country metal specs in oil
by turboaccord1
03/17/18 10:07 AM
Wood boards as a backup for Rhino ramps—how high?
by paulri
03/17/18 10:01 AM
Anyone cringe when someone drives your car?
by BAJA_05
03/17/18 09:47 AM
Servicing TUFF TORQ K61 & K62
by Gebo
03/17/18 09:33 AM
GE 9x first flight
by tom slick
03/17/18 08:15 AM
What kind of vehicle ramps do you use?
by ZZman
03/17/18 08:01 AM
Storing your new truck?
by Char Baby
03/17/18 06:33 AM
Perfect Stop Ceramic Brake Pads (Copper-Free)
by The Critic
03/17/18 06:07 AM
Flennor parts?
by dlundblad
03/17/18 05:50 AM
Car broken into...
by InvalidUserID
03/17/18 01:22 AM
Changing my oil too infrequently? PCV problem?
by BlakeB
03/16/18 11:50 PM
What is a spongy pedal?
by motor_oil_madman
03/16/18 10:57 PM
Leave it to UVa... .
by bbhero
03/16/18 10:25 PM
Newest Members
Lubrizol, bdunigan, Sarahw, DejaVue, 7Michael
64483 Registered Users
Who's Online
85 registered (andyd, ARB1977, 007, 14Accent, AVB, Aero540T, 9 invisible), 1875 Guests and 101 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
64483 Members
68 Forums
279941 Topics
4672666 Posts

Max Online: 3590 @ 01/24/17 08:07 PM
Donate to BITOG
Topic Options
#4441469 - 06/25/17 08:54 PM Honda 15400-PLM-A01 5k miles C&P
asleepz Offline

Registered: 11/25/11
Posts: 85
Loc: Luling, LA
Filter has right at 5k miles, came off our 09 Pilot, 75% City - 25% Hwy. Right at 6 months of use time.

This is the previous generation filter by Filtech however I never seem to have an issue buying them on Amazon.

This is my first filter cut, I murdered the filter media trying to open it the glue held it in its shape very well one fiber end cap came off with a decent amount of force with no tools. The other end cap had to be ripped off with pliers.

Edited by asleepz (06/25/17 09:07 PM)
14F350 6.7L 86K MC15w-40/Donaldson
09Pilot 3.5L 83K PP5w-30/OEM
07Elite 80 2675mi HGMO10w-40/ScreenDoor
92Accord 2.2L 132K PP5w-30/OEM

#4441526 - 06/25/17 09:39 PM Re: Honda 15400-PLM-A01 5k miles C&P [Re: asleepz]
ThirdeYe Offline

Registered: 02/23/07
Posts: 8155
Loc: Grand Rapids, MI
Looks good. I've used and cut open a number of these filters on my old Integra. They've always worked and looked just fine. I'd happily use them again if I had to. I stopped using them because of the low efficiency numbers and I prefer to use mostly Fram or Wix now.
07 Honda Accord - 598k - Valvoline 5W-20/Purolator Synthetic PSL14610

#4441537 - 06/25/17 09:55 PM Re: Honda 15400-PLM-A01 5k miles C&P [Re: asleepz]
blupupher Offline

Registered: 08/27/04
Posts: 4259
Loc: Katy, Republic of Texas
Still looks weird seeing a filter with the ends of the filter media being bare. I know it works right, but just looks odd.
'94 VT1100C/Peak 15w40/TG/3k
'02 F150/GTX HM 5w20/EG Syn/1yr

'12 xB/QSUD 0w20/CQ Blue/5k

#4441547 - 06/25/17 10:10 PM Re: Honda 15400-PLM-A01 5k miles C&P [Re: asleepz]
E150GT Offline

Registered: 03/11/12
Posts: 1015
Loc: San Antonio, TX
looks just like the denso filter I cut today from my wife's Yaris.
1984 Mercedes-Benz 300SD - 100k
1995 F150 XL 4.9 reg cab 5 speed - 247k 5w30
2016 Mazda 6 manual 6speed - 46k 5w30