Recent Topics
Carquest Red (Fram) R85372 C&P, 3400 miles
by blupupher
2 minutes 16 seconds ago
Yokohama Geolander A/T G015 or snow tires?
by sgc2c
17 minutes 33 seconds ago
AutoCraft Gold made in Saudi Arabia? [censored]?
by friendly_jacek
28 minutes 0 seconds ago
How do you curb your wheels?
by y_p_w
Today at 05:19 PM
Red Line oil
by endeavor to persevere
Today at 05:10 PM
Harley Syn 3
by endeavor to persevere
Today at 05:08 PM
Dress up pieces under my hood
by Ihatetochangeoil
Today at 04:33 PM
Fram Pro Filters Date Code? (Pics)
by KingCake
Today at 04:28 PM
Broken/dislogded suspension part
by RichardS
Today at 04:27 PM
Can atheroscleros be completely reversed?
by Ed_Flecko
Today at 04:11 PM
Royal Purple 5w30 Question.
by GumbyJarvis
Today at 04:05 PM
anyone ever use Starrett M1 oil?
by 2cool
Today at 04:03 PM
Anyone watch Schitt's Creek?
by grampi
Today at 03:26 PM
NAPA ProSelect 21358, 4,400 miles CUT OPEN
by car51
Today at 03:06 PM
Parts Plus PH 2876, 5,000 miles CUT OPEN
by car51
Today at 03:01 PM
Another fantastic Craigslist tire score!
by Drew99GT
Today at 01:35 PM
Is this mower safe to use?
by Atesz792
Today at 12:39 PM
We are Marshall
by HosteenJorje
Today at 12:18 PM
OCI on little used vehicle
by ALR
Today at 11:46 AM
hood adjusters/adjustment
s

by mjoekingz28
Today at 11:00 AM
Newest Members
Skybolt, Enrike, gschabel, rdc0000, anthnson1
60943 Registered Users
Who's Online
93 registered (Bandito440, 2002 Maxima SE, asiancivicmaniac, 2KBMW, ag_ghost, 379KITTY, 11 invisible), 2291 Guests and 11 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
60943 Members
66 Forums
262697 Topics
4337067 Posts

Max Online: 3590 @ 01/24/17 08:07 PM
Donate to BITOG
Topic Options
#3295650 - 02/26/14 10:04 PM The one time I did not have a phone pic....
daves87rs Offline


Registered: 02/23/09
Posts: 16282
Loc: Michigan
I wish I really would have had my phone to catch a pic of what I saw: The media of my AC Delco RIPPED while getting an oil change....

I've used Delco cartridges since I've owned ecotec engines...since 2003. Never an issue. Ever. So you can picture my surprise while watching my oil change (yes, too cold for me to do it) and they pulled the filter out...boy, was a mess! With all the strange things going on with this car, this could explain a bunch...I mean, this thing was nearly in two pieces!


Not sure what to think about this either. While I've used other filters, I've never had this happen....

Car now has a fresh fill of QSUD and a fram Ultra filter...and is happy as a clam!

I kinda wanted to take it home to take a picture of it (true Bitoger there), but I had nothing to put it in...they had already trashed the fram box...so sadly, no pictures.


Not sure what have caused it either.....
_________________________
Whatever you are, be a good one.

Top
#3295846 - 02/27/14 07:05 AM Re: The one time I did not have a phone pic.... [Re: daves87rs]
Danno Offline


Registered: 10/07/12
Posts: 1541
Loc: Northern Ontario, Canada
Miles on filter, oil in car at the time of failure and car/engine description would be useful.

Top
#3295869 - 02/27/14 07:24 AM Re: The one time I did not have a phone pic.... [Re: Danno]
Kira Offline


Registered: 08/19/10
Posts: 3311
Loc: Champlain/Hudson Valley
That filter elements occasionally tear is an argument for frequent, on-time fluid changes. By extension, occasional tears would be an argument for not going to the absolute longest OCI. Kira

Top
#3296047 - 02/27/14 09:57 AM Re: The one time I did not have a phone pic.... [Re: Danno]
daves87rs Offline


Registered: 02/23/09
Posts: 16282
Loc: Michigan
Originally Posted By: Danno
Miles on filter, oil in car at the time of failure and car/engine description would be useful.



Well, it did mention Ecotec up there....though it belongs in a cavalier. Oil was QSUD 5w30, which had a tad over 5200 miles when changed.


Nothing crazy on this change...good mix o city highway this time. It did have some extra idle time due to the extreme cold the last few months. Old fill was dropped in very late october/early november if I remember right....
_________________________
Whatever you are, be a good one.

Top
#3296773 - 02/27/14 09:04 PM Re: The one time I did not have a phone pic.... [Re: daves87rs]
Danno Offline


Registered: 10/07/12
Posts: 1541
Loc: Northern Ontario, Canada
I would say that is dissappointing performance out of that filter.

Top
#3296882 - 02/27/14 10:48 PM Re: The one time I did not have a phone pic.... [Re: daves87rs]
daves87rs Offline


Registered: 02/23/09
Posts: 16282
Loc: Michigan
Makes wonder if it was just a bad filter...it does happen...
_________________________
Whatever you are, be a good one.

Top