Recent Topics
Both of my back yard flood light bulbs failed
by 69GTX
53 minutes 36 seconds ago
Alternate to wix 57079?
by wantboost
57 minutes 51 seconds ago
F150 looking for a good highway tire
by BeerCan
58 minutes 59 seconds ago
What do u guys think of this oil system cleaner
by wantboost
Today at 04:54 PM
Things to teach girls/small kids
by pandus13
Today at 04:41 PM
BF Atwood's Harvest King Full Syn $9.99 5QT Jug !
by GMguy84
Today at 04:13 PM
Tire size advantage?
by 2009Edge
Today at 04:00 PM
'16 F150 2.7 Ecoboost
by roadrunner1
Today at 03:52 PM
High oil consumption with 60k miles
by dcmeigs
Today at 03:48 PM
Very good pesto recipe
by car51
Today at 03:19 PM
I'm thankful for all of you.
by wemay
Today at 03:14 PM
[Cut Open] Fram XG3600 - 8937mi
by DuckRyder
Today at 02:50 PM
Tough Brake Job - Acura TL SH-AWD
by gofast182
Today at 02:05 PM
Chevron Delo ESI grease
by PiperOne
Today at 02:01 PM
Do you have a spin on or cartridge filter?
by ZZman
Today at 01:58 PM
Any success with HM oil?
by mrjlube
Today at 01:19 PM
2017 Ford Expedition 3.5L EcoBoost 5150mi MC 5w20
by 89Rustang
Today at 01:17 PM
2011 BMW 335xi 7323mi Edge 0w-40
by 89Rustang
Today at 01:01 PM
Volvo Foresees Synthetic HDEO
by Solarent
Today at 12:54 PM
Goodyear Comfortred or Assurance Fuel Max ?
by spk2000
Today at 12:38 PM
Newest Members
redrdster, Neon_bedoe, johnstanleyho, Endless34, nasazach
63475 Registered Users
Who's Online
73 registered (69GTX, AVB, A_Harman, AZjeff, 4WD, 8 invisible), 1758 Guests and 18 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
63475 Members
66 Forums
274173 Topics
4557198 Posts

Max Online: 3590 @ 01/24/17 08:07 PM
Donate to BITOG
Page 1 of 4 1 2 3 4 >
Topic Options
#3144503 - 10/04/13 03:15 AM Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3)
TechnoLoGs Offline


Registered: 04/03/13
Posts: 2606
Loc: Call it NNJ
Let's focus on the proper flashing of my phone. Trying to get it to Boost Mobile (or Ting, or maybe even back to VM idk but Boost I may get 4G or 4G LTE, idk, some Sprint carrier..)

I am trying to use this tool, re-reading instructions now.. Caboombi tool to make TAR.MD5 files from .IMG files

-- so that I can follow these instructions as to how to get CWM or ClockWorkMod on my phone, from here.. http://www.android.gs/install-clockworkmod-cwm-recovery-on-sprint-samsung-galaxy-s3/

One thing I see is that my "Bootloader" may not be unlocked. It also says "Qualcomm SecureBoot is Enabled" when I go into Download mode.

Also looking at this one, http://www.androidnectar.com/update-sams...jelly-bean-rom/ and I see:

Quote:

For successful completion of installing/flashing CyanogenMod ROM charge your Samsung Galaxy S3 Sprint up to a minimum of 75% – 85% battery.
You must take a back-up of all your personnel items and other impotent data, such as Call Logs, SMS, Contacts, Audios, Images, Videos, APN (Access Point Names) settings, Bookmarks, MMS settings, on your Android device.
If you have not, then you must unlock your Android device’s Bootloader. View here to know more about Why to unlock Android Bootloader.
You must have rooted down your Samsung Galaxy S3 Sprint before applying this tutorial. You can take help from here to know more about What does Android Rooting mean.
Please ensure that all your security suites, like firewall and antivirus, on your Android device as well as on computer must be disabled.
You must enable USB Debugging mode on your Samsung Galaxy S3 Sprint. Just follow, Settings -> Applications -> Development -> USB debugging. There select the USB Debugging icon.
You must download and install all the required USB drivers for your Android device.
One must install a custom recovery image particularly for his Android device. To do this, you can download ClockworkMod Recovery or TWRP Recovery and then install it over your Samsung Galaxy S3 Sprint. View here to know more about What is ClockworkMod (CWM) Recovery.
You must have installed the latest Java SDK and Android SDK on your computer. However, note here that Android SDK should be installed only when you have successfully installed the Java SDK on your computer.


Presently reading #3.

Any other tips? I have Odin on here, some type of ROM files I may have downloaded wrong ones?, S3 drivers for the PC and this is my first time attempting this. Nothing so far.

Thanks!
_________________________
1993 Chevrolet S-10 Blazer 4.3, the Frankenblazer - 184,440mi. 10/22/13 - WPP Supertech 10W-40
12,359 10/22 12,361 10/23 12,365 10/24 12,369 10/25

Top
#3144504 - 10/04/13 03:20 AM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
TechnoLoGs Offline


Registered: 04/03/13
Posts: 2606
Loc: Call it NNJ
That said, I will check out this one when I get home. This video is from QBKing77.



Any other tips, for the phone network switching?

Top
#3144519 - 10/04/13 04:44 AM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
TechnoLoGs Offline


Registered: 04/03/13
Posts: 2606
Loc: Call it NNJ
By far, my biggest questions are:

1. The files for Odin, format, conversion, etc.
2. Why the phone just turns on when Odin tries to flash it, does nothing else, even from download mode.

Also, mine has an added "Qualcomm SecureBoot Enabled" aside from what normally displays here. (Also, I have a Sprint SPH-L710.)






Top
#3144666 - 10/04/13 08:48 AM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
askani79705 Offline


Registered: 06/10/06
Posts: 384
Loc: midland tx
XDA developers
_________________________
2017 Ford F150 NAPA syn 5w30 Fram 11955.
2000 Chevy 2500 Silverado PYB 5w30 AC Delco Filter

Top
#3144892 - 10/04/13 11:58 AM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
Vikas Offline


Registered: 07/22/05
Posts: 11108
Loc: NorthEast
Techno asking us to focus! Wow, what a turn of events!!

Top
#3145064 - 10/04/13 03:01 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
TechnoLoGs Offline


Registered: 04/03/13
Posts: 2606
Loc: Call it NNJ
_________________________
1993 Chevrolet S-10 Blazer 4.3, the Frankenblazer - 184,440mi. 10/22/13 - WPP Supertech 10W-40
12,359 10/22 12,361 10/23 12,365 10/24 12,369 10/25

Top
#3145092 - 10/04/13 03:34 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
TechnoLoGs Offline


Registered: 04/03/13
Posts: 2606
Loc: Call it NNJ
DID IT! smile

Now I need an SD card to get the rest on..

Q: When I DO get Superuser on, HOW DO I GET MY PHONE TO WORK ON BOOST MOBILE??
_________________________
1993 Chevrolet S-10 Blazer 4.3, the Frankenblazer - 184,440mi. 10/22/13 - WPP Supertech 10W-40
12,359 10/22 12,361 10/23 12,365 10/24 12,369 10/25

Top
#3145151 - 10/04/13 04:27 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
OVERKILL Online   content


Registered: 04/28/08
Posts: 34522
Loc: Ontario, Canada
You need to unlock the phone still dude......
_________________________
2016 Durango Limited
2016 Grand Cherokee SRT

Top
#3145160 - 10/04/13 04:31 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: OVERKILL]
TechnoLoGs Offline


Registered: 04/03/13
Posts: 2606
Loc: Call it NNJ
Originally Posted By: OVERKILL
You need to unlock the phone still dude......


According to it, I need an SD card to put the second file actually on the phone, then I get to Superuser, yes?

I need to go out and get a MicroSD card!
_________________________
1993 Chevrolet S-10 Blazer 4.3, the Frankenblazer - 184,440mi. 10/22/13 - WPP Supertech 10W-40
12,359 10/22 12,361 10/23 12,365 10/24 12,369 10/25

Top
#3145164 - 10/04/13 04:33 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
OVERKILL Online   content


Registered: 04/28/08
Posts: 34522
Loc: Ontario, Canada
Originally Posted By: TechnoLoGs
Originally Posted By: OVERKILL
You need to unlock the phone still dude......


According to it, I need an SD card to put the second file actually on the phone, then I get to Superuser, yes?

I need to go out and get a MicroSD card!


The phone has an SD card as part of it..... I've never had to use an external SD Card with flashing. You use the internal one on the phone. Unless of course you are at a point where you can't access it?
_________________________
2016 Durango Limited
2016 Grand Cherokee SRT

Top
#3145213 - 10/04/13 05:06 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: OVERKILL]
TechnoLoGs Offline


Registered: 04/03/13
Posts: 2606
Loc: Call it NNJ
Originally Posted By: OVERKILL
Originally Posted By: TechnoLoGs
Originally Posted By: OVERKILL
You need to unlock the phone still dude......


According to it, I need an SD card to put the second file actually on the phone, then I get to Superuser, yes?

I need to go out and get a MicroSD card!


The phone has an SD card as part of it..... I've never had to use an external SD Card with flashing. You use the internal one on the phone. Unless of course you are at a point where you can't access it?


Well, I am unclear how to get the file to the phone as the instructions show QBKing77 putting the second file on the SD card and using CWM to get it from SD to the phone. This is totally my first time doing this, so, forgive me if this is stupid question/observation. I actually flashed it.. Turns out I had a box checked that wasnt supposed to be. I also successfully converted the IMG files to TAR.MD5.

I think saying "I am at a point where I cannot access it" is accurate. More like, "Unclear how to transfer it," given the din, USB cable, and CWM mod given with no SD card.

Can I use Odin to put the file on there, and it will then boot? If so, how?

Top
#3145256 - 10/04/13 05:38 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
OVERKILL Online   content


Registered: 04/28/08
Posts: 34522
Loc: Ontario, Canada
Well, in what state is the phone right now? Does it boot? If so, let it boot and it should show up as a media device in Windows with the SD Card accessible so you can put the file on it.
_________________________
2016 Durango Limited
2016 Grand Cherokee SRT

Top
#3145260 - 10/04/13 05:46 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: OVERKILL]
TechnoLoGs Offline


Registered: 04/03/13
Posts: 2606
Loc: Call it NNJ
Originally Posted By: OVERKILL
Well, in what state is the phone right now? Does it boot? If so, let it boot and it should show up as a media device in Windows with the SD Card accessible so you can put the file on it.


It's recognizing my phone now. Easy-peeasy! THANKS OVERKILL!!!!

So I put on the whole ZIP file to there as-is, yes? The Team Epic Root From Recovery that says:



Edited by TechnoLoGs (10/04/13 05:47 PM)
_________________________
1993 Chevrolet S-10 Blazer 4.3, the Frankenblazer - 184,440mi. 10/22/13 - WPP Supertech 10W-40
12,359 10/22 12,361 10/23 12,365 10/24 12,369 10/25

Top
#3145262 - 10/04/13 05:47 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
OVERKILL Online   content


Registered: 04/28/08
Posts: 34522
Loc: Ontario, Canada
Originally Posted By: TechnoLoGs
Originally Posted By: OVERKILL
Well, in what state is the phone right now? Does it boot? If so, let it boot and it should show up as a media device in Windows with the SD Card accessible so you can put the file on it.


It's recognizing my phone now. Easy-peeasy! THANKS OVERKILL!!!!

So I put on the whole ZIP file to there as-is, yes? The Team Epic Root From Recovery that says:



Yes.
_________________________
2016 Durango Limited
2016 Grand Cherokee SRT

Top
#3145263 - 10/04/13 05:47 PM Re: Let's flash my Sprint SPH-L710 (S3) [Re: TechnoLoGs]
OVERKILL Online   content


Registered: 04/28/08
Posts: 34522
Loc: Ontario, Canada
Do you have CWM on there yet?
_________________________
2016 Durango Limited
2016 Grand Cherokee SRT

Top
Page 1 of 4 1 2 3 4 >