Recent Topics
Anyone tried/use Ortho-K?
by lawman1909
11 minutes 14 seconds ago
Not Quite Ready For Craigslist
by earlyre
37 minutes 11 seconds ago
Am I the only one?
by mrsilv04
Today at 07:53 PM
Autoignition
by MolaKule
Today at 07:22 PM
Ten years ago today
by UncleS2
Today at 05:55 PM
Change Acura TSX ATF Filter?
by artbuc
Today at 04:45 PM
Honest opinions on these two tires ?
by OtisBlkR1
Today at 04:42 PM
Fram TG8A (25K miles)
by stang5
Today at 04:35 PM
What is the latest on the TWC/Comcast deal?
by redhat
Today at 03:25 PM
2015 Lexus NX 200t - New turbo using TGMO 0W-20?
by CATERHAM
Today at 03:08 PM
06 Ford Focus commuter
by tmorris1
Today at 02:02 PM
Why would you get a scangauge....
by Nick R
Today at 01:39 PM
Newest Members
Patrick0525, offroad1, cnowak1, Dave13, HuskyPilot
50737 Registered Users
Who's Online
120 registered (05LGTLtd, 97tbird, 2010_FX4, 1SSW, 01rangerxl, AandPDan, 11 invisible), 1980 Guests and 230 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
50723 Members
64 Forums
216685 Topics
3410570 Posts

Max Online: 2862 @ 07/07/14 03:10 PM
Donate to BITOG

Page 2 of 2 < 1 2
Topic Options
#3221100 - 12/18/13 09:37 PM Re: slight miss at idle [Re: ram_man]
Nick1994 Offline


Registered: 02/19/13
Posts: 788
Loc: Phoenix, AZ
Although they are new, have you pulled the plugs to see if one is fouling or running lean from possibly a bad injector?
_________________________
1997 Toyota Camry 2.2L 5SFE 194k - PU

Top
#3221104 - 12/18/13 09:42 PM Re: slight miss at idle [Re: ram_man]
ram_man Offline


Registered: 03/15/13
Posts: 1466
Loc: southern mo
They looked ok. Will pull again and gets pictures.
_________________________
02 Saturn sl 131,000 miles
95 Dodge ram 1500 5.9l 183,000 miles



Top
#3221112 - 12/18/13 09:53 PM Re: slight miss at idle [Re: ram_man]
ram_man Offline


Registered: 03/15/13
Posts: 1466
Loc: southern mo




Good thing I rechecked. They all look good and ran except that fourth plug it's solid black. So it's the fourth cylinder what do you guys think?
_________________________
02 Saturn sl 131,000 miles
95 Dodge ram 1500 5.9l 183,000 miles



Top
#3221120 - 12/18/13 09:56 PM Re: slight miss at idle [Re: ram_man]
beast3300 Offline


Registered: 12/24/09
Posts: 2970
Loc: Ohio
Did you start this up for less than 5 minutes before removing the spark plugs? If so then it's hard to tell for sure if cyl4 isn't burning all the fuel. Is this a SOHC or DOHC 1.9?
_________________________
'03 Regal GS L67: PU 5w30, P1 24011

'98 Regal GS: body scrapped.

'99 Grand Prix L36: Pennzoil Dexos blend 5w30/PF52E

Top
#3221168 - 12/18/13 11:38 PM Re: slight miss at idle [Re: ram_man]
ram_man Offline


Registered: 03/15/13
Posts: 1466
Loc: southern mo
No it ran a good 20 mins before being parked for several hours . I pulled them out stone cold. And it's a sohc
_________________________
02 Saturn sl 131,000 miles
95 Dodge ram 1500 5.9l 183,000 miles



Top
#3221315 - 12/19/13 07:23 AM Re: slight miss at idle [Re: ram_man]
meep Offline


Registered: 02/20/07
Posts: 2454
Loc: Southeast
i'm running in that--- over-carboned, valve getting ill, or hotspot direction ...
_________________________
2006 Tundra 2wd
2002 MDX (wifey!)
2003 town and country, in various state of repair

Top
#3221367 - 12/19/13 08:20 AM Re: slight miss at idle [Re: meep]
ram_man Offline


Registered: 03/15/13
Posts: 1466
Loc: southern mo
Originally Posted By: meep
i'm running in that--- over-carboned, valve getting ill, or hotspot direction ...


Could you elaborate as to why?
_________________________
02 Saturn sl 131,000 miles
95 Dodge ram 1500 5.9l 183,000 miles



Top
#3224106 - 12/21/13 09:11 PM Re: slight miss at idle [Re: ram_man]
redbone3 Offline


Registered: 06/09/12
Posts: 143
Loc: Reno, NV
I had a similar problem with my Neon.
The spark plug wires checked good and looked fine but, I changed them anyway (had 100K miles on them). That fixed my problem.
_________________________
2002 Stratus 2.7 Liter, 1995 Miata

Top
Page 2 of 2 < 1 2