Recent Topics
Motorcraft FL-910S cut open - Kohler 25hp engine
by jeepman3071
04/16/14 10:43 PM
Laser eye surgery
by fisher83
04/16/14 10:41 PM
anxiety in public places
by motor_oil_madman
04/16/14 10:10 PM
2 questions: Napa Synthetic and BMW X5
by DirkDiggler
04/16/14 09:35 PM
Splash De-Bug Windshield Washer Fluid?
by dubie2003
04/16/14 09:15 PM
'06 Toyota Highlander Base 2.4 2wd
by dblshock
04/16/14 08:56 PM
Trouble booting off of a USB/DVD
by ClutchDisc
04/16/14 08:39 PM
19 year old arrested due to using Heartbleed
by OVERKILL
04/16/14 08:36 PM
Capacity variation
by Sonataman
04/16/14 08:28 PM
GDI Turbo SUV driving style, make a difference?
by wemay
04/16/14 08:04 PM
2008 jetta rear brake job question
by raaizin
04/16/14 07:40 PM
Fram Extended Guard at Walmart
by Cristobal
04/16/14 07:36 PM
Newest Members
navynuke, AndrewX, UncleLee, dwreefs, turbomond
49598 Registered Users
Who's Online
80 registered (901Memphis, bdcardinal, BigCahuna, Astro14, 1 FMF, 01_celica_gt, 6 invisible), 1471 Guests and 209 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
49598 Members
64 Forums
211982 Topics
3322318 Posts

Max Online: 2551 @ 04/05/14 01:28 PM
Donate to BITOG

Topic Options
#2697975 - 07/28/12 12:59 PM On 96 Chev Lumi, the w/s wipers don't operate at 1
Jim Spahr Offline


Registered: 07/02/03
Posts: 996
Loc: Lexington, SC
When you cut the wipers on, they do nothing. Then you cut them on high, and finally they work. On all speeds.
_________________________
Chevy Impala SS 1994 LT1 5.7L V8
Chevy Blazer LS 4WD 2003 4.3L V6
Chevy Lumina 4 door 1996 3.1L V6

Top
#2697984 - 07/28/12 01:09 PM Re: On 96 Chev Lumi, the w/s wipers don't operate at 1 [Re: Jim Spahr]
NHGUY Offline


Registered: 10/09/11
Posts: 3011
Loc: USA
Sounds like a switch issue to me.Once you go past the low setting,all is well.That should be the whole multifunction "stalk",not cheap.I would get used to using the high setting then easing back to low.

Top
#2698013 - 07/28/12 01:49 PM Re: On 96 Chev Lumi, the w/s wipers don't operate at 1 [Re: Jim Spahr]
Tdbo Offline


Registered: 08/18/09
Posts: 1539
Loc: Ohio
Sounds like a trip to the boneyard is in order. The problem is probably the switch.
_________________________
2012 Honda Accord LX-P 41K
2008 Ford Mustang Pony Package Convertible 11K
2006 Honda Odyssey EX-L 65K
2003 Ford Ranger 3.0 Supercab 81K

Top
#2698060 - 07/28/12 02:56 PM Re: On 96 Chev Lumi, the w/s wipers don't operate at 1 [Re: Jim Spahr]
Gabe Offline


Registered: 02/22/11
Posts: 1368
Loc: Chicago, IL
It sounds like the pulse board to me; they are prone to failure.


Edited by Gabe (07/28/12 03:01 PM)

Top
#2698267 - 07/28/12 07:01 PM Re: On 96 Chev Lumi, the w/s wipers don't operate at 1 [Re: Jim Spahr]
Jim Spahr Offline


Registered: 07/02/03
Posts: 996
Loc: Lexington, SC
Never heard of a 'pulse board' ? Where is it? How hard to replace? In a salvage yard, what do they normally run for? How do I TEST to see if it is a switch or a pulse board? Does anything else run off the Pul. board? I was wondering if that would tell me if it was bad....
_________________________
Chevy Impala SS 1994 LT1 5.7L V8
Chevy Blazer LS 4WD 2003 4.3L V6
Chevy Lumina 4 door 1996 3.1L V6

Top